Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Igor Dodon a anunțat că starea de urgență se încheie: Cum vom lucra după 15 mai

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon în vizită de lucru în orașul Soroca
Igor Dodon în vizită de lucru în orașul Soroca - Sputnik Moldova
Abonare
Starea de urgență, declarată de Parlament din 17 martie, se finalizează pe 15 mai, iar autoritățile nu văd motive pentru a o prelungi. Va fi restabilit regimul de activitate obișnuit, însă măsurile de protecție trebuie respectate în continuare, subliniază Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Șeful statului, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și primul ministru, Ion Chicu, au ajuns la concluzia că starea de urgență nu ar trebui prelungită după 15 mai. Primele persoane în stat au ajuns la o asemenea concluzie în cadrul tradiționalei ședințe săptămânale în format trilateral de luni, 4 mai.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Premierul Ion Chicu: Starea de urgență nu va fi prelungită după 15 mai

Unul dintre argumentele luate în considerare este că rata deceselor de COVID-19 este de 3% în Republica Moldova, în timp ce la nivel mondial este de 7%.

„Respectiv, după 15 mai se va restabili regimul de activitate obișnuit, însă măsurile de protecție trebuie respectate și în continuare, deoarece pandemia cu COVID-19 nu s-a încheiat, iar numărul oamenilor infectați poate crește din nou în cazul nerespectării acestor măsuri”, a scris președintele Igor Dodon pe Facebook.

La întâlnire, primele trei persoane în stat au discutat diverse subiecte ce țin de situația epidemiologică, socială și economică din Republica Moldova.

„Am adus mulțumiri medicilor noștri care fac față acestei provocări majore și dau dovadă de profesionalism. Țin să menționez că rata deceselor în Republica Moldova este de 3%, în timp ce la nivel mondial este 7%. Suntem convinși că experiența cadrelor noastre medicale poate fi interesantă și pentru alte țări”, a menționat Igor Dodon.

Săptămâna aceasta, potrivit șefului statului, conducerea țării va continua întrevederile cu diverse categorii de cetățeni, inclusiv cu asociațiile de afaceri. Urmează a fi discutată și situația în agricultură după ploile din săptămâna trecută.

Potrivit lui Igor Dodon, primele trei persoane în stat au constatat în ședință că Republica Moldova reușește să-și asigure securitatea alimentară și au făcut un apel către „unii politicieni” să se abțină de la „declarații speculative” în acest sens.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0