Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Arborarea steagurilor Armatei Roșii pe Reichstag - reconstrucție în format VR

© RIA NovostiВодружение знамен Красной армии над Рейхстагом доступно в формате VR-реконструкции
Водружение знамен Красной армии над Рейхстагом доступно в формате VR-реконструкции   - Sputnik Moldova
Abonare
”Purtătorul necunoscut al stindardului” reproduce evenimentele din perioada 30 aprilie - 2 mai 1945. Pentru a le vizualiza utilizatorul are nevoie de ochelari de realitate virtuală de orice format, inclusiv de carton.

CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. Proiectul ”Purtătorul necunoscut al stindardului”, pregătit cu prilejul a 75 de ani de la Marea Victorie și care povestește în formatul realității virtuală despre arborarea stindardelor și steagurilor Armatei Roșii pe Reichstag, va fi prezentat marți.

Autorii au subliniat că acesta este un nou proiect imersiv, creat în comun de Regimentul Nemuritor al Mișcării Civile-Patriotice din Rusia și RIA Novosti, cu sprijinul grupului media din ”Krasnîi Kvadrat”.

Lucrarea atrage atenția asupra semnificației simbolice și strategice a operațiunii speciale „Stindardul Victoriei”, la care au participat zeci de grupuri de combatanți și militari.

”Proiectul, care este realizat în tehnologia reconstrucției VR, prezintă istoria a 12 steaguri și stindarde, precum și a grupurilor de soldați ai Armatei Roșii care au depus efort și au fost capabili să își stabilească stindardele peste Reichstag", precizează autorii.

”Purtătorul necunoscut al standardului” reproduce evenimentele din perioada 30 aprilie - 2 mai 1945. În prima scenă, utilizatorul se află „în corpul” unuia dintre soldații Armatei Roșii, sarcina sa este să arboreze stindardul Victoriei. În ce-a de-a doua, apare povestea a zeci de stindarde roșii, care se înalță deasupra capitalei învinse, deasupra celui de-al treilea Reich în timpul și după luptă. Epilogul prezintă o scenă-metaforă a Europei eliberate de nazism.

Советские воины водружают Красное знамя у входа в здание парламента в освобожденном Будапеште - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul a instituit Medalia „75 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial”

”În procesul de lucru am folosit un număr mare de materiale de arhivă, fotografii, imagini documentare. A trebuit să recreăm întregul acoperiș al Reichstagului din desenele și fragmentele de imagini. Mă bucur că am reușit să împărtășim câteva dintre poveștile personale ale luptătorilor și ale grupurilor. Este vorba și de istoria steagurilor, despre circumstanțele de luptă din acele zile ", a declarat Natalia Loseva, redactor-șef adjunct al AIP ”Rossiya Segodnya”.

La dublarea proiectului au participat artiștii ruși Egor Beroev, Victor Dobronravov, Igor Petrenko și Maxim Demcenko, precum și un prezentator TV, directorul general al AIP ”Rossiya Segodnya”, Dmitri Kiselev.

”Deschizând noi pagini de istorie, în special cele legate de sfârșitul victorios al teribilului război, mergem și mai adânc nu doar în trecut, ci în realitatea în care au trăit bunicii noștri. Nu și-au cruțat viața și sănătatea de dragul nepoților lor. pentru a fi mândri de noi, fiecare dintre noi ar trebui să fim purtători ai standardului în scopuri bune și în muncă”, a declarat Artem Hutorskoi, șeful Comitetului Executiv al mișcării ”Regimentul nemuritor al Rusiei”.

La rândul său, Ilia Krivitski, directorul general al grupului media ”Krasnîi Kvadrat”, a atras atenția asupra faptului că „victoria poate fi spusă în diferite limbi, inclusiv cu ajutorul unor asemenea proiecte imersive, de înaltă tehnologie”. Potrivit acestuia, astăzi tinerii și copiii trebuie să fie impresionați, uimiți pentru a-i face să se oprească și să mediteze.

”Poate că, după ce vor viziona ”Purtătorul necunoscut al stindardului”, cineva va decide pentru prima dată să citească o carte despre război sau să vizioneze un film istoric. În general, astfel de proiecte sunt un fel de proces de educație, o problemă culturală", a subliniat Krivitski.

Proiectul ”Purtătorul necunoscut al stindardului” continuă seria de experimente ale AIP ”Rossiya Segodnya” în domeniul jurnalismului de înaltă tehnologie. Este disponibil în aplicația RIA.Lab, care poate fi descărcată pe dispozitivele iOS din AppStore și Android în Google Play în aplicație. Pentru a vizualiza utilizatorul are nevoie de ochelari de realitate virtuală de orice format, inclusiv carton. De asemenea este disponibilă vizualizarea și fără un cardbord, în modul 360 de grade.

Fluxul de știri
0