BNM anunță creșterea rezervelor ca urmare a creditului FMI pentru combaterea COVID-19

© Sputnik / Мирослав РотарьНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei informează că activele oficiale de rezervă au fost restabilite la nivelul de 3 miliarde 118 milioane de dolari, după ce a ajuns pe conturile statului creditul FMI destinat combaterii COVID-19, în valoare de 234 milioane de dolari.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță luni, 4 mai, că activele oficiale de rezervă „au fost restabilite la nivelul de 3 118,53 milioane  dolari, conform datelor din 24 aprilie 2020”.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Avertisment pentru cei care încearcă să facă speculă pe piața valutară

Activele oficiale de rezervă ale BNM se diminuaseră cu peste 144 de milioane de dolari în lunile martie și aprilie, potrivit instituției.

Precizăm că BNM a intervenit cu vânzări de dolari pe piața valutară internă, pentru a contracara anumite acțiuni cu caracter speculativ, conform unor declarații făcute anterior de președintele Igor Dodon.

Restabilirea la vechiul prag a activelor oficiale de rezervă „a fost determinată, în principal, de acordarea de către Fondul Monetar Internațional, în favoarea Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, a creditului de urgență pentru gestionarea situației epidemiologice excepționale provocate de COVID-19”, informează BNM.

Valoarea creditului de la FMI este echivalentul a 172,5 milioane de  drepturi speciale de tragere (DST), ceea ce reprezintă aproximativ 233,9 milioane de dolari SUA.

BNM anunță că va prezenta informații suplimentare cu privire la factorii care au influențat „dinamica activelor oficiale de rezervă” pe data de 7 mai, odată cu publicarea comunicatului cu privire la evoluția acestora în luna aprilie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0