Astăzi leul se depreciază clar față de dolari, dar mai ales față de moneta euro

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar la început de săptămână, leul va înregistra o depreciere categorică față de principalele valute de referință, o situație mai puțin plăcută pentru moldovenii care vor să cumpere dolari și euro sau care își plătesc ratele în aceste monede.

Roman Chircă - Sputnik Moldova
Cât se va menține prețul descendent al petrolului – ce spun specialiștii
CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Banca Națională a Republicii Moldova a stabilit pentru astăzi un curs de tocmai 19,51 de lei, în timp ce cursul recomandat de această instituție pentru sfârșitul săptămânii trecute a fost de 19,41 lei. O depreciere categorică de exact 10 bani.

Moneda națională se depreciază și față de dolarul american, este adevărat nu chiar atât de mult cum față de moneda unică europeană. Cursul recomandat pentru astăzi de Banca Centrală este de 17,94 lei, în timp cel care a fost stabilit de BNM pentru 1-3 mai a fost de 17, 89 lei. Adică avem o depreciere de 5 bani.

Leul cedează pozițiile și în raport cu rubla rusească – 0,2450 lei pentru o rublă (față 0,2428 lei), românesc – 4, 0303 lei (față 4,0090 lei) și hrivna ucraineană – 0,666 lei (față 0,6639 lei).

© Photo : Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb valutar pentru luni, 4 mai 2020, stabilite de Banca Națională a Moldovei
Astăzi leul se depreciază clar față de dolari, dar mai ales față de moneta euro - Sputnik Moldova
Ratele de schimb valutar pentru luni, 4 mai 2020, stabilite de Banca Națională a Moldovei

Vom menționa că leul se află pe o curbă descendentă din moment ce în Republica Moldova au fost impuse de către autorități restricții un șir de restricții, fapt ce au afectat puternic economia națională. Pentru că oamenii au fost somați să stea acasă, să nu meargă la muncă, un șir impunător de întreprinderi și-au sistat activitatea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0