Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesajul lui Ion Chicu pentru jurnaliști de Ziua Libertății Presei

© Sputnik / Rodion ProcaИон Кику
Ион Кику  - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu i-a felicitat pe jurnaliști cu ocazia Zilei Libertății Presei. Demnitarul a declarat că, în prezent, trăim timpuri când accesul la informație este mai larg decât oricând.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Mesajul premierului Ion Chicu pentru jurnaliști, de Ziua Libertății Presei, a fost postat pe pagina web a Guvernului. "Presa a devenit o adevărată industrie în care domină spiritul competiției, iar răspândirea accesului la internet a deschis oportunități nelimitate de informare și exprimare liber", a menționat demnitarul. 

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Societate
Chicu: "Noi nu vom cade pradă celor care visează la anii '90"- Iată contextul declarației

Șeful Cabinetului de Miniștri a mai scris că apreciază munca jurnaliștilor care sincer și necondiționat aduc adevărul în casele oamenilor. Cu toate acestea, Ion Chicu este de părere că știrea a devenit marfă și producerea știrilor țintește tot mai mult în crearea istoriilor senzaționale și tot mai puțin ține cont de adevăr sau relevanță.

În context, premierul a menționat că jurnaliștii de astăzi au nevoie de mult mai multe cunoștințe și spirit de observație. Prim-ministru le-a urat angajaților din domeniul mass-media "inspirație pentru identificarea temelor social importante, energie pentru a ajunge la adevăr și un instinct puternic al adevărului".

Ziua de 3 mai a fost declarată Ziua Mondială a Libertății Presei, la 23 decembrie 1993, de către Adunarea Generală a ONU.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0