Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă doi pacienți au decedat din cauza COVID-19

Abonare
Ministerul Sănătății anunță că încă doi pacienți au decedat din cauza coronavirusului. Este vorba despre o femeie din raionul Cahul și un bărbat din raionul Fălești. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 124.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Potrivit Ministerului Sănătății, astăzi, s-au înregistrat două decese din cauza COVID-19. Este vorba despre o femeie de 69 an din Cahul. Pacienta a fost internată în data de 18 aprilie în spitalul raional Cahul. Ea mai suferea de insuficiență hepato-renală.

Медицинский работник маске настраивает оборудование - Sputnik Moldova
Cum sunt tratați moldovenii de COVID-19: Ce spun autoritățile
 Al doilea pacient este un bărbat de 66 ani din Fălești. El a fost internat în data de 28 aprilie la Spitalul din Bălți. Pacientul mai suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială și obezitate de gradul III. 

Până acum, au fost înregistrate 3 980 cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 460 cazuri sunt în regiunea transnistreană. Starea de sănătate a persoanelor infectate: 248 - stare gravă, dintre care 27 de persoane se află la respirație asistată, 518 - stare de gravitate medie, iar restul sunt în stare satisfăcătoare.

Pe parcursul zilei de ieri au fost externate 62 persoane. În total, 1 334 persoane au fost tratate. La domiciliu, acum se vindecă 815 persoane cu forme ușoare ale bolii, dintre care 87 deja sunt în proces de vindecare.

În total, sunt confirmate 1 004 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-248, asistenţi medicali-361, felceri-58, paramedici- 1, farmacişti-15, personal auxiliar-321 persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0