Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum sunt tratați moldovenii de COVID-19: Ce spun autoritățile

© Photo : Пресс-служба мэра и правительства Москвы / Accesați arhiva multimediaМедицинский работник маске настраивает оборудование
Медицинский работник маске настраивает оборудование - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile precizează cum sunt tratați cetățenii moldoveni care s-au infectat cu noul tip de coronavirus care provoacă COVID-19.

CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Autoritățile spun că nu există niciun tratament antiviral specific, nu există niciun medicament care ar fi special conceput pentru tratarea infecției cu coronavirus. Declarația a fost făcută de șefa Direcția politici în domeniul asisteneți medicale spitalicești, Svetlana Lupu, în cadrul Conferinței de presă organizată vineri de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de prezentare a situației epidemiologice privind controlul infecției COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova.

Cum sunt tratați moldovenii de COVID-19

”Nu există niciun tratament antiviral specific, nu există niciun medicament care ar fi special conceput pentru tratarea infecției cu coronavirus. În acest sens, protocolul clinic provizoriu prevede un șir de medicamente care nu sunt specifice, însă sunt antivirale și sunt utilizate la tratarea altor infecții”, a precizat Svetlana Lupu.

De asemenea, Lupu a precizat că tratamentul este administrat în funcție de gravitatea bolii.

Медицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii în cazul tinerei de 23 de ani, care ar fi decedat de COVID-19

”În cazul pacienților cu o gravitate ușoară nu necesită un tratament antiviral. Dacă vorbim de cazurile de gravitate medie, atunci este folosită o combinație de două medicamente cu o anumită frecvență, un anumit dozaj și perioadă de administrare. Pentru cazurile grave și extrem de grave, cu atât schema este mai complexă. Este o schemă care cuprinde și alte medicamente, din alte grupe cum ar fi și antibioticele”, a mai precizat șefa direcției.

Totodată, ea a precizat că nu există deficiențe de medicamente în stocuri pentru etapa următoare. Ea a mai precizat că are loc revizuirea protocoalelor, pornind de la faptul că că nu există un tratament universal, nu există un singur preparat care ar combate coronavirusul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0