Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii în cazul tinerei de 23 de ani, care ar fi decedat de COVID-19

© AP Photo / Wilfredo LeeМедицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования
Медицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul conferinței de la Ministerul Sănătății, la care pentru prima dată de când a fost declarat stare de urgență participă presa, a fost abordat și cazul tinerei de 23 de ani care ar fi murit de COVID-19.

CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Tânăra de 23 de ani, care ar fi decedat din cauza infectării cu noul coronavirus, ar fi recurs la autotratament, iar în mai puțin de 24 de ore a decedat. Despre aceasta a anunțat șefa pe politici în domeniul asistenței medicale urgență comunitare, Tatiana Zatîc, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit acesteia, starea de sănătate a tinerei s-ar fi înrăutățit după ce aceasta a încercat autotratamentul.

”Este un caz ieșit din comun. Din datele pe care le-am obținut în procesul de evaluare a acestui caz am constatat că persoana respectivă nu s-a adresat la instituția medicală până la internare. Din spusele rudelor la care ea a venit cu o zi înainte de internare, pacienta a primit tratament în condiții de ambulator de sine stătător”, a spus Tatiana Zatîc.  

Din informațiile prezentate aflăm că în cadrul anchetei epidemiologice a acestei persoane s-a constatat că aceasta lucra la o benzinărie. Acum sunt în proces de examinare persoanele cu care a contactat.

Стационар для лечения пожилых пациентов с коронавирусом открылся в Москве - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă cu persoanele decedate de COVID-19: Care este procedura de înhumare

”Tânăra a fost internată, a fost un deces până la 24 de ore. Este un caz de medicină legală, respectiv va fi expertizat, iar cu informații vom reveni după ce vom avea rezultatul final”, a precizat șefa pe politici în domeniul asistenței medicale urgențe comunitare.

Tatiana Zatîc a reiterat îndemnul pentru populație de a nu admite automedicația, dar la oricare simptom de boală respiratorie să se adreseze inițial medicului de familie.

De precizat, aceasta este cea mai tânără victimă, decesul căreia ar fi provocat de noul coronavirus. Era originară din Bălți și avea doar 23 de ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0