Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numărul bolnavilor tratați de COVID-19 la Soroca este în creștere

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mult de jumătate dintre locuitorii raionului Soroca infectați cu COVID-19 au fost tratați. Cei mai mulți pacienți vindecați sunt din orașul Soroca. Despre aceasta informează Consiliul Raional.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Potrivit unui anunț al Consiliului Raional Soroca, postat pe pagina de Facebook, în total sunt înregistrate 256 cazuri, dintre care 136 în municipiul Soroca și 120 de pacienți sunt din în localitățile raionului.

Soroca. Carantină - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Lecția pe care a învățat-o orașul Soroca în carantina provocată de COVID-19
Cei mai multe persoane infectate cu coronavirus, 56 la număr, au vârsta cuprinsă între 50 și 59 de ani. 34 de pacienți sunt cu vârsta între 40 și 49 de ani. 20 de oameni au între 30-39 de ani. Pe locul patru sunt bolnavii între 60 și 69 de ani, 17 la număr.

11 persoane au între 20 și 29 de ani. Sunt 4 pacienți cu vârste cuprinse între 10 și 19 ani. Mai sunt și 3 copii care au între 1 și 9 ani, dar și doi pensionari de 80 de ani. Totodată, din numărul total de 256 cazuri înregistrate, iar aproape jumătate sunt lucrători medicali:
76 angajați ai Spitalului Raional, 46 de la Serviciului de Urgență și 2 farmaciști. 

În prezent, 191 de persoane se află în carantină, dintre care 61 doar în orașul Soroca. Până acum, 143 de pacienți s-au tratat de coronavirus,  inclusiv 86 din oraș și restul din satele raionului. Până acum, din cauza COVID-19, în raionul Soroca au murit 8 persoane, dintre care 2 angajați medicali. 

Din data de 1 aprilie, municipiul Soroca se află în regim de carantină, iar intrările în oraș sunt monitorizate de polițiști, salvatori și militari. Potrivit regulamentului, regimul va fi sistat la 14 zile după ultimul caz tratat. Deocamdată, dinamica este pozitivă. În ultimele 7 zile în oraș nu a fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0