Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția de Frontieră: Iată câți moldoveni s-au întors acasă în ultimele 24 de ore

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră informează că timp de 24 de ore peste 2500 de persoane au traversat frontiera țării noastre .

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore, au traversat hotarele țării noastre 2 542 de persoane, dintre care 1 665 au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Медицинский полис - Sputnik Moldova
Oficial: Moldovenii care revin în țară sunt obligați să achite polița de asigurare

Cei mai mulți oameni au traversat frontiera cu Ucraina-650, la granița cu România au fost 611, iar 404 pasageri au intrat în țară prin Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia au venit cu ajutorul curselor charter din Irlanda, Belarus și Italia. Un călător a prezentat stare febrilă și a fost preluat de  Serviciul de Urgență 112 pentru verificări medicale.

În total, au fost completate și semnate 1 482 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a poliței de asigurare medicală.

Polițiștii de frontieră au înregistrat și mai multe nereguli. Opt persoane au încălcat regimul de frontieră, iar alte două au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.

Медицинский работник проводит тестирование на коронавирус  - Sputnik Moldova
Societate
Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19, în scădere

În același timp, oamenii continua să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 74 de apeluri. 

În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din 17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.

Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri charter aprobate oicial de Comisia pentru Situații Excepționale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0