Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Locuitorii Capitalei vor fi obligați să-și pună masca în transportul public

© Photo : Miroslav RotariГород Кишинев на самоизоляции
Город Кишинев на самоизоляции - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii Capitalei vor fi obligați de luni să poarte mască atunci când călătoresc cu transportul public. Despre aceasta a anunțat Primăria Chișinău.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik.  În acest weekend, transportul public din Capitală este sistat, așa cum a fost și în celelalte zile de sâmbătă și duminică de până acum, pentru evitarea răspândirii infecției de COVID-19. De luni, 4 mai, troleibuzele și autobuzele își vor relua activitatea în regim obișnuit, pe durata întregii zile, inclusiv cu prezența taxatorilor. 

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Amenzi de zeci de milioane de lei pentru nerespectarea regulilor stării de urgență
De asemenea, în mijloacele de transport în comun din municipiul Chișinău, devine obligatorie acoperirea feței cu mască de protecție, dar se acceptă și cele improvizate cum ar fi fulare, eșarfe sau alte articole vestimentare.

Reprezentanții Primăriei Chișinău susțin că măsura are scopul de a reduce riscul de transmitere a infecției de COVID-19. Persoanele care nu vor respecta această prevedere stabilită de Comisia pentru Situații Excepționale riscă să fie sancționate contravențional.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 3980 cazuri. Până acum, 1272 de pacienți au fost complet vindecați, iar 122 de persoane au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0