Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Amenzi de zeci de milioane de lei pentru nerespectarea regulilor stării de urgență

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Interne prezintă cifre actualizate privind abaterile de la lege în condițiile regimului stare de urgență instituit pe teritoriul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. Amenzi în valoare totală de aproape 25 de milioane de lei au fost aplicate de la 17 martie. Doar în noaptea Învieri suma amenzilor depășește cifra de 630 de mii de lei. Informația a fost prezentată de Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit datelor, doar în perioada 18 – 19 aprilie au fost întocmite 30 de procese verbale. Din acestea, 29 în privința persoanelor fizice care au încălcat regimul de autoizolare sau au fost depistate în locuri publice fără act de identitate și nu au putut argumenta prezența. Totodată, a fost documentată contravenția unui agent economic pentru comercializarea materialelor de construcție.

MERS Coronavirus Particles - Sputnik Moldova
A fost anunțată una dintre complicațiile cauzate de coronavirus

Trei cazuri de încălcare a hotărârilor Comisiei pentru Situații Excepționale au fost înregistrate și în noaptea Învierii. Astfel, au fost documentați trei preoți din raioanele Anenii Noi, Orhei și Chișinău.

„Conform datelor IGP, total, în această perioadă au fost înregistrate 49 de sesizări cu privire la infracțiuni și 1798 de informații cu privire la alte incidente Prin intermediul numărului unic de urgență 112, în adresa Poliției au parvenit 1606 cazuri de urgență, iar cele mai multe sesizări și informații au fost înregistrate în municipiul Chișinău, precum și în raioanele Orhei și Ialoveni. Totodată, pentru conducerea în stare de ebrietate au fost documentați 33 de conducători auto, 31 documentați penal, iar 2 contravențional”, precizează serviciul de presă al MAI.

De precizat, în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile, care expiră la data de 15 mai. În această perioadă se interzice sau se limitează circulaţia persoanelor în anumite localităţi şi în anumite ore. Iar în cazuri justificate se eliberează permise de liberă circulaţie. Cetăţenii Republicii Moldova, cetăţenii străini şi apatrizii sînt obligaţi să respecte prevederile legii şi ale altor acte normative care reglementează regimul stării de urgenţă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0