Sputnik lansează un nou concurs pentru jurnaliștii din Moldova - detalii

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaЛоготип международного информационного агентства и радио Sputnik
Логотип международного информационного агентства и радио Sputnik - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sputnik lansează un nou concurs pentru tinerii jurnaliști din Republica Moldova - Iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 1 mai, Serviciu de presă Sputnik. Agenția internațională de știri și radio Sputnik Moldova, în parteneriat cu Comisia Națională a Moldovei pentru UNESCO și cu Reprezentanța Rossotrudnicestvo în Republica Moldova, anunță demararea primirii lucrărilor pentru cea de-a cincea competiție națională pentru tinerii jurnaliști ”Perspectiva 2020”. Tema principală a competiției din acest an este "75 de ani de la Marea Victorie! Noi ținem minte! Noi suntem mândri!".

Ветеран ВОВ Иван Иванович Сухоруков - Sputnik Moldova
Societate
Veteranii de război, decorați cu prilejul aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie

Președintele juriului, șefa Sputnik Moldova, Marina Perekreostova: ”În acest an, lumea întreagă marchează o sărbătoare semnificativă - cea de-a 75-a aniversare a Victoriei. Sputnik îi invită pe tinerii jurnaliști să vorbească despre rolul eroic al locuitorilor Moldovei, soldații armatei sovietice în eliberarea țării de ocupația nazistă. Ne așteptăm să primim de la participanți povești reale de viață ale veteranilor din Al Doilea Război Mondial care trăiesc în țară sau sunt de baștină din Moldova, povești despre date memorabile, locuri de glorie militară, complexe memoriale. Este foarte important ca toți concurenții să-și exprime viziunea personale despre oamenii și evenimentele din acea vreme”.

Conform regulamentului, competiția include cinci nominalizări - ”Cea mai bună recenzie sau articol de analiză”, ”Cel mai bun interviu”, ”Cea mai bună fotografie”, ”Cel mai bun videoclip” și ”Cel mai bun podcast radio”.

Cetățenii Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani și cei care studiază jurnalismul la instituțiile de învățământ din țară (inclusiv din Transnistria) și/sau lucrează în domeniul jurnalismului la organizații și întreprinderi din Moldova, precum și bloggeri independenți, foto și video jurnaliști.

Cererea de participare și materialul de autor trebuie trimis înainte de 30 septembrie 2020 la adresa de e-mail konkurs@sputnik.md. Formularul de cerere pentru participarea la competiție poate fi descărcat pe site-ul Agenției. Lucrările în limbile rusă și moldovenească sunt acceptate pentru participare la proiect.

Președintele Igor Dodon, ședință de lucru privind organizarea evenimentelor dedicate aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie - Sputnik Moldova
Societate
Evenimentele dedicate aniversării a 75 de ani a Marii Victorii, amânate - detalii

Câștigătorii concursului vor fi determinați în două runde. Pe parcursul primei runde, o evaluare a participanților va fi făcută de un juriu competent, care a inclus experți de top din țară. În a doua rundă, activitatea participanților la concurs va fi evaluată de către utilizatorii de internet prin votarea pe site-ul web Sputnik Moldova. Fondul de premiere al competiției din 2020 va fi de 1800, 1300 și 1000 de lei pentru primul, al doilea și al treilea loc, la fiecare nominalizare. De asemenea, este oferit un premiu special al juriului în valoare de 1000 lei. Ceremonia de premiere a finaliștilor concursului va avea loc la Centrul de presă Sputnik Moldova, la sfârșitul anului 2020.

Competiția națională pentru tinerii jurnaliști ”Perspectiva” a fost înființată de Agenția de Presă și Radio Sputnik Moldova în anul 2015. Scopul concursului este de a atrage atenția publicului asupra sarcinilor jurnalismului modern și de a-i sprijini pe tinerii autori în dorința lor de cizelare profesională. Juriul este format din: șeful Sputnik Moldova, președintele juriului, Marina Perekreostova; Conferenţiar universitar, Departamentul de Radio și Televiziune al Universității de Stat din Moldova Boris Parfentiev; Coordonatorul proiectului TV Teleradio-Moldova, Ludmila Barbu; Rectorul Universității Slave din Republica Moldova Tatiana Mleciko; Producătorul NTV-Moldova Elena Levitskaya Pakhomova; Directorul Reprezentanței Naționale a MIRK MIR în Moldova, Stanislav Vîjga; directorul postului de televiziune RTR-Moldova, Evgeni Sergeev; redactorul-șef al ziarului „Komsomolskaya Pravda în Moldova” Serghei Ciurikov; directorul general adjunct al postului de radio "Poli Disc - Novoe Radio" Andrei Kovalenko; directorul general al grupului de companii DIXI Media Dan Lozovan; fotoreporterul Igor Vzorov.

Троллейбус Победы - Sputnik Moldova
”Troleibuzul Victoriei”: Un proiect unic inițiat de Sputnik la Chișinău

Sputnik Moldova și-a început activitatea în țară în 2015. Agenția include un portal informațional în limbile moldovenească și rusă, post de radio și un centru de presă multimedia dotat cu echipament performant. Portalul de știri Sputnik Moldova se află pe primul loc printre mass-media pe internet din țară în privința numărului de vizitatori unici*.

Sputnik Moldova este parte a Agenției Internaționale de Presă și Radio cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în circa 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază de știri în limbile engleză, arabă, chineză și farsi, 24 de ore din 24. * Potrivit datelor agenției internaționale de cercetare online Gemius.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0