Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Producător: Majorarea prețurilor este inevitabilă

© Sputnik / OsmatescoDiana Crudu
Diana Crudu - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" producătoarea și autoarea mai multor inițiative de dezvoltare, Diana Crudu a vorbit despre situația creată în jurul sectorului agricol în condiții de pandemie și de secetă, cât și despre impactul acestora asupra prețurilor.
Producător: Majorarea prețurilor este inevitabilă

Criza provocată de COVID-19 a afectat grav domeniul agriculturii din țara noastră, iar pe lângă aceasta asupra agricultorilor moldoveni a venit o altă năpastie – seceta. Diana Crudu, agricultor cu experienţă vastă de gestionare a afacerilor în domeniul agriculturii susține că 2020 este un an irepetabil în istoria agriculturii moderne a Republicii Moldova - plin de provocări și dificultăți atât pentru autorități, cât și pentru producători.

Alexei Ivanov - Sputnik Moldova
Agricultor din raionul Orhei: Chiar de plouă cu lapte, grâul nu mai poate fi salvat

"Este un an extrem de dificil în condițiile o criză provocată de COVID-19, dar și o secetă hidrologică. Pe lângă aceasta, înghețurile din ultimele săptămâni le-au dat mari bătăi de cap agricultorilor, în condițiile în care aproape 60 la sută din roada de piersic, cais ș.a. a fost compromisă, inclusiv cea de pomușoare. Există producători de mure care ne-au comunicat că au pierdut întreaga roadă pe acest an", a relatat producătorul.

Diana Crudu susține că în asemenea condiții majorarea prețurilor este inevitabilă, iar oamenii vor trebui să scoată din buzunare mai mulți bani decât în anii precedenți.

"De exemplu, anul trecut cireșii s-au vândut cu cinci lei kilogramul. În acest an nu ne putem aștepta la asemenea prețuri. Aceeași situație va fi și cu prețul la căpșune și alte fructe", a spus ea.

Producătorul susține că în această situație lucrurile trebuie abordate cu maximă delicatețe, iar societatea și autoritățile trebuie să vină în ajutorul producătorilor locali. Ce soluții propune Diana Crudu aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0