Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Igor Dodon: Rezerve avem, de foame nu murim

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Abonare
Scenarii optimiste anunțate de președintele Igor Dodon privind rezervele de cereale ale statului chiar dacă ne confruntăm cu secetă.

CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Igor Dodon dă asigurări că Republica Moldova are suficiente rezerve de cereale, iar o decizie privind interzicerea exportului de cereale urmează să fie luată în viitorul apropiat.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Este în pericol securitatea alimentară a țării? Iată ce spune premierul Ion Chicu

Precizarea a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon în cadrul ediției de astăzi a emisiunii „Președintele răspunde” .

”Am văzut că a crescut prețul la grâu până la aproape 4 lei pentru un kilogram. Am venit cu un mesaj către întreprinderile de panificație să nu admită la această etapă creșterea prețului la pâine. Specialiștii de la Ministerul Agriculturii îmi spun că rezerve de grâu și de porumb sunt, nu vom muri de foame. Rezerve de cereale sunt, exporturile au fost parțial și în ultimul timp total sistate”, a precizat Igor Dodon.

Potrivit șefului statului, rezervele de cereale ajung până la roada nouă. Președintele țării a reiterat că autoritățile vor veni cu soluții suplimentare pentru sectorul agricol, care în acest an va înregistra mari pierderi din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a secetei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0