Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă cu persoanele decedate de COVID-19: Care este procedura de înhumare

© Photo : Пресс-служба мэрии Москвы / Accesați arhiva multimediaСтационар для лечения пожилых пациентов с коронавирусом открылся в Москве
Стационар для лечения пожилых пациентов с коронавирусом открылся в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
În conformitatea cu recomandările OMS, Republica Moldova a adoptat un șir de măsuri privind mamagementul deceselor cauzate de noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Persoanele decedate de COVID-19 nu sunt supuse expertizei patomorfologice. Aceasta este una din măsurile adoptate de Republica Moldova, pentru a preveni infectarea personalului medical care manipulează cu materialul cadaveric. Informația a fost făcută de directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul conferinței de presă la Ministerul Sănătății.

„Aceasta este una și cea mai importantă măsură adoptată de Republica Moldova, privind managementul cazurilor de deces din cauza noului coronavirus”, a menționat Furtună.

Сотрудник клиники упаковывает биоматериал - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus în Moldova: Peste 250 de persoane în stare gravă
Directorul ANSP spune că procedura de înhumare este una strictă și după prevederile Organizației Mondiale a Sănătății. Astfel, cadavrul este plasat într-un sac impermeabil, pentru a exclude scurgerea fluidului biologic. Sacul se închide și se dezinfectează pe partea exterioară cu o soluție specială, iar mai apoi este transportat la morgă.

Ulterior, cadavrul este pregătit pentru a fi predat rudelor pentru înhumare, prin tamponarea orificiilor anatomice ale cadavrului, ștergerea abundentă/spălarea cadavrului cu soluție de formalină, îmbrăcarea și plasarea în sicriu.

Nicolae Furtună mai spune că atunci când vorbim de decese din cauza COVID-19 și toate procedurile asociate acestui fenomen, pericolul de bază îl prezintă cei vii și sub nici o formă persoana decedată. Mai mult, viabilitatea agentului cauzal al infecției COVID-19 în obiectele de mediu este una relativ scurtă comparativ cu alți agenți virali și microbeni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0