Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Moldova: Alte trei decese, printre care un medic

© REUTERS / Dado RuvicМаленькие бутылочки с наклейкой «Vaccine COVID-19» и медицинский шприц
Маленькие бутылочки с наклейкой «Vaccine COVID-19» и медицинский шприц - Sputnik Moldova
Abonare
Decesele cauzate de noul coronavirus se țin lanț. În fiecare zi ministerul Sănătății raportează cazuri noi.

CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Încă trei decese provocate de COVID-19 au fost raportate de ministerul Sănătății, Muncii și Protecței Sociale. Printre victime este și un medic traumatolog din raionul Florești.

Potrivit informațiilor, astăzi, de COVID-19 a decedat un bărbat de 66 de ani, din Bălți. Acesta a fost internat la data de 7 aprilie, în cadrul spitalului din Bălți. Comorbidități: Hipertensiune arterială, ictus cerebral, boală cronică renală.

Стационар для лечения пожилых пациентов с коронавирусом открылся в Москве - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă cu persoanele decedate de COVID-19: Care este procedura de înhumare

Tot astăzi a murit o femeie de 49 de ani, din Cahul, internată  la data de 22 aprilie în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă. Diagnosticul final este pneumonie interstițială polisegmentară bilaterală, evoluție gravă. Femeia mai suferea de insuficiență respiratorie progresivă, sindrom de detresă pulmonară, dar și șoc septic.

Cea de-a treia victimă confirmată astăzi este medicul traumatolog Igor Cheptea, care a activat în cadrul spitalului raional Fălești. Potrivit MSMPS, traumatologul a fost confirmat cu infecția COVID-19.

„A fost un specialist valoros pentru întreg sistem medical. De-a lungul carierei sale a tratat mii de pacienți. Exprimăm sincere condoleanţe familiei și colegilor”, este precizat într-un comunicat al ministerului.

Amintim, de la începutul pandemiei în Republica Moldova au fost înregistrate 3 897 cazuri de infectare cu noul Coronavirus, dintre care 448 cazuri sunt din Transnistria. Numărul copiilor infectați este de 73, toți fiind internați în instituțiile medicale strategice, starea acestora fiind stabilă. Pe parcursul zilei de ieri au fost externate 90 persoane. În total 1272 persoane au fost tratate, iar 122 au decedat din cauza COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0