Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Moldova – Sinteza zilei de 1 mai

© AFP 2024 / RIJASOLOМедицинский работник проводит тестирование на covid-19
Медицинский работник проводит тестирование на covid-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Luna mai începe cu o veste îmbucurătoare în contextul răspândirii coronavirusului în țara noastră. Numărul cazurilor a scăzut sub 100 de persoane.

CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Numărul cazurilor de infectare în ultimele 24 de ore, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova, este mai mic de 100 de persoane infectate. Informațiile dimineții arătau că peste 251 de persoane infectate sunt internate în stare gravă în instituțiile medicale din țară. Dintre acestea, 22 de pacienți erau conectați la respirație artificială în stare extrem de gravă.

bd. Ștefan cel Mare din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon: Nimeni să nu se relaxeze, pandemia poate reveni oricând

Crește numărul persoanelor decedate. După ce alte trei persoane au fost răpuse de COVID-19, bilanțul total crește la 122 de persoane decedate.

Potrivit informațiilor, astăzi, de COVID-19 a decedat un bărbat de 66 de ani, din Bălți. Acesta a fost internat la data de 7 aprilie, în cadrul spitalului din Bălți. Comorbidități: Hipertensiune arterială, ictus cerebral, boală cronică renală.

Tot astăzi a murit o femeie de 49 de ani, din Cahul, internată  la data de 22 aprilie în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă. Diagnosticul final este pneumonie interstițială polisegmentară bilaterală, evoluție gravă.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Dacă nu vom respecta recomandările, vom reveni la restricții mai dure

Femeia mai suferea de insuficiență respiratorie progresivă, sindrom de detresă pulmonară, dar și șoc septic.

Cea de-a treia victimă confirmată astăzi este medicul traumatolog Igor Cheptea, care a activat în cadrul spitalului raional Fălești. Potrivit MSMPS, traumatologul a fost confirmat cu infecția COVID-19.

”A fost un specialist valoros pentru întreg sistem medical. De-a lungul carierei sale a tratat mii de pacienți. Exprimăm sincere condoleanţe familiei și colegilor”, este precizat într-un comunicat al ministerului.

Datele zilei arată că a crescut numărul persoanelor externate, 1272 de pacienți au fost complet vindecați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0