Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii nu a avut loc din lipsă de cvorum - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariВысший совет магистратуры
Высший совет магистратуры  - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința Consiliului Superior al Magistraturii, care urma să se desfășoare în această dimineață, nu a avut loc din lipsă de cvorum.

CHIȘINĂU, 30 apr - Sputnik. Ședința Consiliului Superior al Magistraturii, care era programată pentru astăzi la ora 09:00, nu s-a desfășurat din lipsă de cvorum. S-au prezentat doar șapte membri CSM, dar pentru ca ședința să fie deliberativă ar fi trebuit să își înregistreze prezența cel puțin opt membri. 

Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Un deputat a cerut CSM-ului să-i demită pe trei membri ai Curții Constituționale - Detalii

Pe ordinea de zi erau incluse 14 subiecte. Printre acestea se numără demersurile președinților unor instanțe judecătorești referitor la acordarea gradului de calificare unor magistrați, precum și nota informativă a Inspecției Judiciare referitor la adresarea unui grup de judecători ai Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care se solicită luarea măsurilor în vederea asigurării principiului independenței judecătorului.

Președintele Comisiei juridice numiri și imunități a Parlamentului, Vasile Bolea, a anunțat ieri pe pagina sa de Facebook că a depus o sesizare la CSM în care a solicitat să fie analizate abaterile disciplinare ale magistraților Curții Constituționale Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole. Bolea susține că cei trei judecători au încălcat jurământul depus, după ce au divulgat secretul deliberării la alegerea președintelui Curții Constituționale și au admis ingerințe în activitatea instituției. 

Șeful adjunct al Secretariatului Consiliului Superior al Magistraturii, Natalia Cioară, a confirmat pentru Sputnik Moldova, că instituția a recepționat solicitarea lui Vasile Bolea, iar magistrații CSM urmează să analizeze acțiunile celor trei membri ai Curții Constituționale vizați în sesizarea depusă de deputatul PSRM. Acest subiect însă nu s-a regăsit pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Superior al Magistraturii programată pentru astăzi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0