Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un deputat a cerut CSM-ului să-i demită pe trei membri ai Curții Constituționale - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Конституционного суда Молдавии
Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul PSRM Vsile Bolea a depus o sesizare la Consiliul Suprem al Magristraturii ca să fie atestate abaterile disciplinare comise de trei magistrați de la Curtea Constituțională, inclusiv ale președintelui instituției, Domnica Manole.

CHIȘINĂU, 29 apr. – Sputnik. Președintele Comisie juridice numiri și imunități a Parlamentului, Vasile Bolea, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a depus o sesizare în adresa CSM în care a solicitat să fie analizate abaterile disciplinare ale magistraților Curții Constituționale Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole. Bolea susține că cei trei judecători au încălcat jurămîntul depus și au divulgat secretul deliberării la alegerea președintelui Curții Constituționale și au admis ingerințe în activitatea instituției. 

 

Deocamdată magistrații Curții Constituționale vizați în sesizarea lui Bolea nu au venit cu o reacție la aceasta.

În schimb, șeful adjunct al Secretariatului Consiliului Superior al Magistraturii, Natalia Cioară, a confirmat pentru Sputnik Moldova că instituția a recepționat solicitarea lui Vasile Bolea, iar, în următoarele zile, magistrații CSM urmează să analizeze acțiunile celor trei membri ai Curții Constituționale vizați în sesizarea depusă de deputatul PSRM. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0