Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția de Frontieră: Câți moldoveni s-au întors acasă timp de 24 de ore

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră informează că timp de 24 de ore au traversat frontiera țării noastre peste 2400 de persoane.

CHIȘINĂU, 30 apr  - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore au traversat hotarele țării noastre 2 457 de persoane, dintre care 1 472 au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Cei mai mulți oameni au traversat frontiera moldo-română - 733, la granița cu Ucraina au fost înregistrate 551 de persoane, iar 188 de pasageri au intrat în țară prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei pe sensul de intrare în Republica Moldova au fost:

  • Leușeni – 536 de traversări
  • Sculeni – 131 de traversări
  • Tudora – 179 de traversări
  • Otaci – 262 de traversări
  • Aeroportul Chișinău - 188 de traversări

În același interval de timp au fost înregistrate mai multe abateri. Nouă persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și două au fost identificate la controlul de frontieră cu consemn. 

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Poliția de Frontieră: Un cetățean a fost preluat de la vamă cu simptome ale COVID-19

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 457 de persoane. De asemenea, au fost completate 1 472 de fișe epidemiologice individuale și au fost semnate 1 225 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19.

Prin culoarul tranzit de pe teritoriul Ucrainei au ajuns în țară două autocare în care erau transportați 108 cetățeni moldoveni repatriați din Polonia. Ei au venit acasă prin punctul de trecere a frontierei Otaci. 

Pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat un avion charter din Turcia, cu ajutorul căruia au fost repatriați 182 de cetățeni moldoveni.

Oamenii continua să apeleze la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 76 de apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Fluxul de știri
0