Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Coronavirusul continuă să facă victime în Moldova: Încă cinci vieți au fost curmate

© AP Photo / Francisco SecoЖенщина в защитной маске и перчатках едет в почти пустом транспорте
Женщина в защитной маске и перчатках едет в почти пустом транспорте - Sputnik Moldova
Abonare
Informații actualizate privind situaţia epidemiologică prin infecția COVID-19 la situația din 30 aprilie au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale. Sunt raportate alte 5 decese.

CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Încă cinci decese au fost înregistrate de la ultima raportare a datelor privind evoluția coronavirusului în țara noastră. Astfel, numărul victimelor COVID-19 a ajuns la 116.

A decedat un bărbat de 63 ani din municipiul Chişinău, care a fost transferat de la Spitalul Clinic Municipal “Arhanghelul Mihail” la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 22.04.2020, în stare foarte gravă. El suferea și de hipertensiune arterială de gradul II, diabet zaharat și obezitate de gradul III.

Тест-системы для диагностики нового коронавируса - Sputnik Moldova
Dezvoltă oare imunitate persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus

O altă victimă a coronavirusului este un bărbat în vârstă de 68 ani, din municipiul Bălţi, transferat de la Spitalul din Bălţi la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 21.04.2020, în stare foarte gravă. El avea hipertensiune arterială de gradul II și obezitate de gradul II.

A murit și o femeie în vârstă de 68 ani, din raionul Făleşti, internată în stare gravă pe data de 28 aprilie la Spitalul Clinic Republican, după ce a fost transferată de la Spitalul Raional Fălești. Și ea suferea de hipertensiune arterială de gradul II, precum și de insuficienţă respiratorie și cardiacă.

Tot din cauza COVID-19 a decedat un bărbat în vârstă de 72 de ani din raionul Cantemir. El a fost internat la Spitalului Raional Cantemir în data de 3 aprilie.

Cea de-a cincea victimă este un bărbat în vârstă de 70 de ani din municipiul Bălți, care a fost internat pe data de 28 aprilie în stare gravă la Spitalul Clinic din Bălți. El mai suferea de hipertensiune arterială de gradul III și de o boală cardiovasculară.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus rămâne deocamdată 3.771, anunță Ministerul Sănătății. 431 de cazuri de îmbolnăvire au fost înregistrate în stânga Nistrului.

Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Echipele mobile continuă să preleveze probe la COVID-19 de la persoanele aflate acasă

Până astăzi, 1.182 de persoane au fost tratate, dintre care 68 au fost externate pe parcursul zilei de 29 aprilie.

Ministerul de resort oferă detalii și despre starea de sănătate a persoanelor infectate. Astfel, 237 sunt în stare gravă, 24 fiind conectate la aparate de respiraţie artificială, 566 au o stare de gravitate medie, iar restul sunt în stare satisfăcătoare.

Actualmente, 72 de copii sunt infectați cu COVID-19, starea lor de sănătate fiind de gravitate medie și satisfăcătoare. Un copil este internat în stare gravă.

De asemenea, sunt confirmate 960 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 236, asistenţi medicali - 344, felceri - 58, paramedici - 1, farmacişti - 15, personal auxiliar - 306 persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0