Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Kunev: De ce antenele 5G au devenit obiectivul furiei oamenilor

© Sputnik / Miroslav RotariВячеслав Кунев
Вячеслав Кунев - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii care se opun instalării antenelor 5G nu sunt niște înapoiați, a declarat membru Consiliului Economic pe lângă președintele Republicii Moldova, Veaceslav Kunev.

CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik, Olesea Korcinskaia. Antenele 5G au devenit obiectivul unei uri stranii a unei categorii de oameni, care se manifestă prin incendierea și încercări de distrugere a acestor antene. Primele cazuri de acest fel au avut loc în Marea Britanie, după care aceasta practică s-a extins și în alte țări europene.

OZN - Sputnik Moldova
Înregistrări video cu OZN, publicate de Pentagon - Video
Această categorie de oameni, cărora în anglia li se zice "luddites". Această categorie de oameni au apărut în Anglia ca reacție la revoluția tehnologică, atunci cânt oamenii au văzut că tehnologiile noi îi lasă fără locuri de muncă, lipsindu-i de posibilitatea de-ași întreține familiile.

Și este adevărat că fiecare tehnologie nouă presupune mai multe riscuri, riscuri pentru sănătate, riscuri pentru modul de viață tradițional al oamenilor, riscuri de a te lipsi de locul de muncă. Și orice inovare tehnică, cum ar fi robotizarea, va provoca această reacție a oamenilor care sunt îngrijorați de sănătatea lor sau de locul de muncă, afirmă Kunev.

Курская АЭС - Sputnik Moldova
Expert: Vor reuși oare SUA sa scoată Rusia de pe piața tehnologiilor nucleare
"Este o problem serioasă, inclusiv în cazul antenelor 5G. Cineva a decis că acestea le afectează sănătatea și în toată lumea oamenii încearcă să le distrugă. Alții au constatat că noul tehnologie îi lasă fără venitul pe care îl avea până acum și de asemenea încearcă să le distrugă. Nu în zadar multe state au în vedere acum introducerea unui venit de bază minim prin impozitul pe tehnologie", a declarat Kunev.

Expertul a menționat că din mijloacele obținute din acest impozit pe tehnologie, unele state intenționează să le plătească oamenilor o sumă de bani care să le asigure un minimum de existență. Cei car vor dori să obțină mai mult decât acest minimum vor trebuie să muncească. Kunev spune că aceasta va fi nouă realitate socială la car vom ajunge și nou mai devreme sau mai târziu odată cu dezvoltarea tehnologiilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0