Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert, despre probabilitatea alegerilor parlamentare anticipate

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент  - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Victor Juc a estimat în studioul Sputnik Moldova cât de mare este probabilitatea ca în țară să aibă loc alegeri parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Nu este timpul acum să fie pusă în discuție chestiunea alegerilor parlamentare anticipate, deși în Moldova este posibil orice, pentru că viața politică la noi este ”irațională”, a declarat politologul Victor Juc. Totodată, el a subliniat că importantă în prezent este chestiunea apropiatelor alegeri prezidențiale.

Președintele Dodon a promulgat Legea Bugetului - Sputnik Moldova
Politică
Alegerile prezidențiale din toamnă ar putea fi anulate? Iată ce spune Igor Dodon

”Nu cred că în momentul de față trebuie să ne gândim la alegeri parlamentare anticipate. De primă importanță acum sunt alegerile prezidențiale. Iar deja după alegerile prezidențiale, în funcție de cine le va câștiga, am putea să ne gândim și la alegerile parlamentare”, a opinat Juc.

Politologul a menționat în același timp că mulți dintre reprezentanții opoziției și-ar dori alegeri parlamentare anticipate deoarece, în opinia lor, actualul guvern nu face tort ce este posibil pentru a lupta cu pandemia și a relansa economia în perioada post-criză.

”Nu exclud că chestiunea cu privire la alegerile parlamentare anticipate ar putea fi abordată acum, deși probabilitatea este foarte mică”, a conchis politologul..

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că nu este timpul acum pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, deoarece este nevoie mai întâi să atragem investiții în economie, să întreprindem măsuri pentru susținerea sectorului real – agenți economici, reprezentanți ai diverselor domenii de afaceri, să asigurăm în continuare achitarea la timp a salariilor, pensiilor și prestațiilor sociale

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0