Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Moldova: Opt decese într-o singură zi

© AFP 2024 / RIJASOLOМедицинский работник проводит тестирование на covid-19
Медицинский работник проводит тестирование на covid-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi este probabil una din cele mai triste zile în contextul pandemiei de coronavirus. Opt persoane au decedat de COVID-19.

CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Alte trei decese provocate de COVID-19 au fost confirmate în această seară. Astfel, numărul persoanelor care astăzi au pierdut lupta cu noul coronavirus a ajuns la opt. Ministerul Sătănății, Muncii și Protecției Sociale anunță că decesul 117 înregistrat pe teritoriul țării noastre este o femeie de 75 ani, din Chișinău.

Женщина в защитной маске и перчатках едет в почти пустом транспорте - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirusul continuă să facă victime în Moldova: Încă cinci vieți au fost curmate

Aceasta a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă la data de 27 aprilie, iar astăzi s-a stins din viață. Avea și alte comorbidități, cum ar fi hipertensiune arterială de gradul III, cardiopatie hipertensivă IC.III (NYHA), diabet zaharat de tip 2.

O altă victimă este tot o femeie, de 92 ani, din raionul Strășeni. Victima a decedat după ce a fost internată în cadrul aceleiași instituții medicale pe 21 aprilie. Femeia mai suferea de hipertensiune arterială de gradul II, cardiopatie hipertensivă IC.II (NYHA) stadiul C.

Despre ultimul caz de deces, înregistrat astăzi se cunoaște că este un bărbat în vârstă de 63 ani, din orașul Tiraspol. În total 1182 persoane au fost tratate, iar 119 au decedat din cauza COVID-19.

De precizat, astăzi, 30 aprilie, au fost înregistrate 126 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 878 de probe. Din numărul total de cazuri de infectare confirmate din această zi, 29 sunt în rândul lucrătorilor medicali: asistenți medicali - 11, personal auxiliar – 11 și șapte medici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0