Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce va face Guvernul după decizia Curții Constituționale în cazul creditului rusesc

© Sputnik / Rodion ProcaRoman Mihăeș
Roman Mihăeș - Sputnik Moldova
Abonare
Comentatorul politic Roman Mihăeș consideră că amânarea deciziei Înaltei Curți cu privire la creditul rus pune Guvernul de la Chișinău într-o situație dificilă. El crede că asta va obliga Executivul să identifice alte credite din alte surse și cu condiții mai dure.
Ce va face Guvernul după decizia Curții Constituționale în cazul creditului rusesc

Roman Mihăeș susține că tergiversarea pronunțării hotărârii de către Curtea Constituțională în privința acordului de împrumut încheiat cu Rusia induce o stare de nervozitate în societate. În aceste condiții, creditul ar putea să nu mai fie acordat niciodată, crede expertul.

Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Dodon despre creditul rusesc: Cei care se împotrivesc urmăresc revenirea la guvernare

El mai spune că Moldova are nevioe să ia cu împrumut 800 de milioane de euro pentru a acoperi deficitul bugetar care a crescut substanțial. 

„În cazul în care cade din ecuație creditul rusesc trebuie de identificat în altă parte acești bani, iar pentru asta îți trebuie timp. Unii spun „de ce Guvernul nu se împrumută pe piețile financiare internaționale, acolo unde sunt bani, dar la costuri mai mari, cu condiții mult mai dure?”. Deci, Guvernul va avea o problemă în cazul unei situații incerte cu creditul din Rusia, pentru a încerca să identifice alte surse. Curtea Constituțională trebuie să dea o soluție pe 7 mai, hotărârea ei ar putea să fie pertinentă, pentru a vedea ce facem în continuare cu accesarea creditului rusesc”, a punctat Roman Mihaeș.

Curtea Constituțională se va pronunța pe 7 mai pe marginea contestării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și cel al Federației Ruse referitor la creditul de 200 milioane de euro.

Fluxul de știri
0