Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii în cazul perchezițiilor de la BNM: Au fost ridicate acte relevante

© Sputnik / Miroslav RotariНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Generală vine cu informații despre rezultatul perchezițiilor de astăzi la sediul Băncii Naționale a Moldovei.

CHIȘINĂU, 29 apr – Sputnik. Un șir de acte relevante în „Dosarul fraudei bancare” au fost ridicate de procurorii anticorupție în cadrul perchezițiilor de astăzi de la sediul Băncii Naționale a Moldovei.

Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Societate
Ultima Oră: Percheziții la Banca Națională - Detalii

Serviciul de presă al Procuraturii Generale informează că în prezent, unul dintre actualii viceguvernatori ai BNM are interdicția de a părăsi localitatea, după ce a conlucrat cu ancheta, făcând declarații pe dosar.

Ceilalți cinci învinuiți, după ce la începutul lunii martie au fost reținuți, sunt cercetați în stare de arest la domiciliu. Este vorba despre un fost guvernator BNM, un fost viceguvernator, doi actuali viceguvernatori, un șef de direcție și un șef de departament din cadrul instituției bancare.

Aceștia sunt învinuiți de participare la escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Procurorii preconizează și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0