Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informații actualizate: Câți pacienți au trecut până acum prin Centrul de triere COVID-19

Abonare
Directorul Centrului de triere a pacienților suspecți de infecție cu coronavirus, Igor Crudu, a precizat câți pacienți au ajuns acolo în timp de trei săptămâni.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Până în prezent, prin Centrul de triere COVID-19 de la Moldexpo au trecut în jur de 800 de persoane. Toți oamenii care sunt aduși cu ambulanța sunt testați la coronavirus. Informațiile au fost oferite de directorul Centrului de triere al pacienților suspectați de infecție cu coronavirus, Igor Crudu, în cadrul briefingului de presă din această dimineață, la care au fost prezentate informații actualizate privind controlul infecției cu COVID-19 la nivel național.

”Sunt deja trei săptămâni de când a fost activat Centrul COVID-19. În acest, timp prin Centru au trecut aproximativ 800 de pacienți. În medie, zilnic, avem 40–50 de pacienți. Cu o maximă de 84 de adresări pe zi”, a menționat Ion Crudu. 

Ion Crudu a precizat care sunt etapele de verificare a pacienților ce ajung la Centrul COVID-19. El a mai spus că medicii care activează în cadrul Centrului de la Moldexpo respectă cu strictețe regulile de protecție. 

”Absolut pentru toți pacienții care vin cu serviciul 112 se efectuează radiologia pulmonară. Analiza generală și biochimică a sângelui. La necesitate, se efectuează consultația specialiștilor, cum ar fi endocrinologul, cardiologul, chirurgul, neuropatologul. Absolut tuturor li se efectuează testul la COVID-19. În mediu, depistăm pozitiv în jur de 30–35 de procente dintre toți cei testații”, a precizat Ion Crudu. 

În cadrul aceluiași briefing, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat date actualizate despre evoluția coronavirusului în Republica Moldova. Potrivit oficialului, 26 de persoane se află în stare extrem de gravă și sunt conectate la aparate de respirație dirijată.

Лаборатория Инвитро начала тестирование на коронавирусную инфекцию  - Sputnik Moldova
Societate
O femeie de 23 de ani a fost răpusă de COVID-19

Numărul pacienților care se află în stare gravă este de 218. În cazul a 335 de persoane, starea de sănătate este de gravitate medie. Ceilalți pacienți sunt în stare satisfăcătoare. Până în prezent au fost tratate în total de coronavirus 1114 persoane.

Până la momentul actual au fost investigate 17 228 de persoane. Cu rezultat pozitiv au fost depistate 3638 de persoane. Cazuri de import sunt 141 și cazuri cu transmitere locală - 3497. 

Amintim că din data de 27 aprilie au fost permise mai multe activități în țara noastră, după mai multe săptămâni de măsuri stricte. Oamenii au voie acum să iasă în parc, magazinele care comercializează mărfuri cu amănuntul sunt deschise, la fel și librăriile și saloanele auto. În plus, sunt disponibile serviciile de reparație și curățenie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0