Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Moldova: Care sunt ultimele cifre

© AP Photo / Petr David JosekМедицинский работник проводит тестирование на коронавирус
Медицинский работник проводит тестирование на коронавирус  - Sputnik Moldova
Abonare
Informațiile actualizate privind gestionarea răspândirii coronavirus-ului au fost prezentate după ședința Centrului Unic de Comandă.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Încă 133 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Informațiile au fost prezentate de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă pentru gestionarea răspândirii noului coronavirus.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Este în pericol securitatea alimentară a țării? Iată ce spune premierul Ion Chicu

Rezultatele vin în urma procesării a 801 de probe. Astfel, numărul cazurilor de infectare de la începutul pandemiei ajunge la 3771, iar numărul cazurilor active este de 2548 de persoane. Totodată, astăzi au fost înregistrate încă două cazuri de deces. 

Amintim, după ședința de ieri a Centrului Unic de Comandă, ministrul Dumbrăveanu anunța despre alte două noi focare de infecție. Unul în Bălți și altul în Chișinău - la Serviciul Asistență Medicală urgentă din sectorul Râșcani.

În cadrul briefing-ului de dimineață, de după ședința Punctului Național Focal, directorul CNAMUP, Boris Golovin, a precizat că în urma primei testări în cadrul substației din sectorul Râșcani, desfășurate la începutul lunii aprilie, specialiștii au depistat patru persoane infectate cu COVID-19. Ulterior, autoritățile au decis efectuarea testărilor repetate în rândul angajaților. În urma testărilor active, au fost confirmate pozitiv la noul coronavirus 32 de cazuri asimptomatice. Dintre ei, o persoană a fost spitalizată, iar ceilalți se află la domiciliu sub supraveghere și tratamentul medicilor de familie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0