Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Voicu, despre starea în care se află sectoarele de poliție din țară: Ce urmează - Video

© Sputnik / Miroslav RotariPavel Voicu
Pavel Voicu  - Sputnik Moldova
Abonare
După ședința Colegiului Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Pavel Voicu a vorbit despre starea în care se află sectoarele de poliție din țară, dar și despre acțiunile care urmează să fie întreprinse pentru a schimba situația.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Potrivit ministrului moldovean de Interne, Pavel Voicu, doar 30 de sectoare de poliție din țară, din cele 173 existente, corespund normelor în domeniu. Pavel Voicu a spus cum stau lucrurile în prezent și care sunt acțiunile care urmează să fie întreprinse.

”În prezent avem 173 de sectoare de poliție, 17 dintre care au fost renovate, iar în total avem peste 30 care corespund și putem activa în aceste sectoare de poliție. Din bugetul Ministerului de Interne vom repara alte 20 de sectoare de poliție (mobilier, calculatoare). Planificăm ca în primul trimestru sau cel mult până în aprilie, toți ofițerii de sector să fie dotați cu calculatoare, deoarece avem situația în care doi trei colaboratori activează la un calculator sau doi trei ofițeri au doar un scaun și o masă și trebuie să stea în rând pentru ași perfecta actele” a subliniat Voicu.

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Numărul crimelor, în creștere: Ce alimentează acest fenomen, dar și ce propune Pavel Voicu

Totodată, Pavel Voicu a precizat că a discutat cu reprezentanții autorităților administrațiilor publice locale cu care a convenit ca să le fie asigurate condiții minime necesare pentru ca polițiștii de sector să-și poată îndeplini atribuțiile de serviciu.

Pentru reparația celor 20 de sectoare, potrivit ministrului Pavel Voicu, vor fi cheltuite peste 20 de milioane de lei, precizând că 2 sectoare urmează a fi reparate din banii poporului american.

Fluxul de știri
0