Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Putin s-a adresat cu al treilea mesaj către națiune

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaЖители Владивостока во время трансляции обращения президента России Владимира Путина к гражданам из-за ситуации с коронавирусом
Жители Владивостока во время трансляции обращения президента России Владимира Путина к гражданам из-за ситуации с коронавирусом - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin s-a adresat cu cel de-al treilea mesaj către națiune în legătură cu situația din jurul pandemiei de COVID-19.

BUCUREȘTI, 28 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a adresat cu un al treilea mesaj către națiune în legătură cu pandemia coronavirusului.

“În Rusia au fost demarată de la zero o producție în masă a unui șir de preparate medicale, necesare la tratarea infecției de coronavirus. În ceea ce privește testele, în martie-aprilie industria noastră a sporit producția lor de nouă ori. Dacă la începutul lui martie, în Rusia erau efectuate 2,5 mii de teste care permitea detectarea infecției, atunci astăzi vorba de 150 de mii pe zi. E o creștere de 60 de ori. Aria de utilizare a acestor teste se va extinde treptat”, a menționat președintele.

Chiar dacă Rusia a reușit să încetinească răspândirea epidemiei și creșterea zilnică a numărului bolnavilor relativ s-a stabilizat, situația rămâne extrem de complicat și punctul critic nu a fost depășit deocamdată, a subliniat Putin.

Russia Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Trebuie să profităm de experiența de cooperare din al Doilea Război Mondial
“Acum ne aflăm, probabil, în fața celei mai încordate etape a luptei cu epidemia. Riscurile de infectare ajung la un nivel superior, amenințarea, pericolul mortal al virusului se păstrează. (...). Deocamdată nu putem vorbi de o anulare imediată a tuturor restricțiilor. Chiar și atunci când vom depăși punctul critic, în unele regiuni situația ar putea rămâne în continuare tensionată, urmează o cale dificilă și complicată”, a spus el.

Pentru siguranța cetățenilor și susținerea economiei, șeful statului a propus următoarele măsuri:

- Zilele lucrătoare între sărbătorile din luna mai – 6,7,8 vor fi nelucrătoare cu păstrarea salariului. În acest fel, zilele de odihnă vor fi prelungite până pe 11 mai;

-  Guvernul, Rospotrebnadzor și grupul de lucru al Consiliului de Stat urmează să pregătească până pe 5 mai un se de recomandări pentru o relaxare etapizată, începând cu data de 12, a regimului restricțiilor, luând în considerație situația epidemiologică;

- Regiunile vor avea la dispoziție o săptămână în plus până pe data de 11 pentru elaborarea unor plan de acțiuni;

- Cabinetul de miniștri va elabora un nou pachet de măsuri pentru susținerea economiei și a cetățenilor – “planul național de acțiuni pentru normalizarea veniturilor și creșterii economice”.

- Șefii subiecților federali își păstrează atribuțiile suplimentare, oferite anterior

“De la noi se cere o concentrare, disciplină și mobilizare. Trebuie contribuim la diminuarea valului epidemiei, fapt care ne va permite să trecem la o anulare treptată a măsurilor restrictive (...) Cu cât noi, toți cetățeni ai Rusiei, vom respecta mai strict cerințele, vom urma regulile de autoizolare și carantină, cu atât mai repede vom depăși această situație”, a adăugat președintele rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0