Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Măsuri de relaxare în Spania și Franța

© AP Photo / Alvaro BarrientosCoronavirus în Spania
Coronavirus în Spania - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Spania și Franța urmează să prezinte astăzi măsurile de relaxare pe care le vor lua prin renunțarea treptată la restricțiile impuse în ultima perioadă pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

BRUXELLES, 28 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul spaniol Pedro Sanchez urmează să prezinte astăzi un plan pentru renunţarea treptată la restricţii, după şase săptămâni în care autorităţile de la Madrid au impus unele din cele mai severe măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Aproape 80 de angajați ai MAI, infectați cu COVID-19: Câți au fost tratați
Planul a fost elaborat timp de mai multe săptămâni şi urmează să fie aprobat de guvern. Se aşteaptă reguli unitare pe tot teritoriul Spaniei, dar unele restricţii ar putea fi ulterior relaxate pe regiuni, în funcţie de gravitatea situaţiei.

Deja de duminică, în Spania au putut ieşi din nou din locuinţe, timp de o oră pe zi, copiii care au vârste până la 14 ani, dar numai însoţiţi de un părinte și cu respectarea unor reguli.

Sanchez a anunţat că din 2 mai vor fi permise din nou plimbările familiilor care locuiesc împreună şi practicarea sporturilor în aer liber, cu condiţia să se constate o încetinire a răspândirii coronavirusului.

Franța se pregătește de relaxare

Tot astăzi, Guvernul Franţei va comunica intenţiile privind relaxarea restricţiilor aplicate pentru limitarea epidemiei.

Premierul francez Edouard Philippe a anunţat că măsurile vor fi mai puţin stricte pentru sistemul de sănătate, şcoli, muncă, transporturi şi adunările publice. Parlamentarii urmează să dezbată şi să voteze rezoluţiile în acest sens care vor fi prezentate azi după-amiază.

Площадке в Берлине для лечения пациентов во время новой пандемии коронавируса COVID-19  - Sputnik Moldova
Societate
O minoră infectată cu COVID-19 a fugit din spitalul în care era internată
Preşedintele Emmanuel Macron a precizat deja că restricţiile impuse în 17 martie vor înceta pe 11 mai pe tot teritoriul Franţei.

Se aşteaptă ca grădiniţele şi şcolile să se redeschidă în etape, iar restaurantele să rămână pentru moment închise. Nu s-a răspuns oficial la întrebări importante privind obligativitatea portului măştilor de protecţie în magazine şi în mijloacele de transport în comun sau posibilitatea deplasărilor în ţară. Francezii aşteaptă şi lămuriri despre ce va urma în perioada vacanţelor de vară.

În Parlamentul francez se va discuta de asemenea o aplicaţie pentru smartphone, pentru crearea unei hărţi cu răspândirea coronavirusului.

Interdicţiile de circulaţie din Franţa sunt deocamdată stricte: ieşirile din locuinţă sunt permise doar pentru cumpărarea de alimente, plimbarea câinilor sau acordarea de asistenţă celor care au nevoie, iar plimbările şi sportul sunt autorizate doar în zone şi pe durate limitate.

Spania şi Franţa sunt printre ţările cele mai afectate de epidemie, cu peste 23.000 de decese fiecare, și de aceea toată Europa urmărește ce se întâmplă în aceste țări, dar și în Italia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0