Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape 80 de angajați ai MAI, infectați cu COVID-19: Câți au fost tratați

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Ministerului Afacerilor Interne, la fel ca și medicii, sunt în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Riscul ca aceștia să fie infectați este mare în continuare.

CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Peste 70 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne s-au infectați cu coronavirusul de tip nou. Totodată, serviciul de presă al MAI anunță că din numărul total de 76 de persoane infectate, 36 au fost complet tratate.

Площадке в Берлине для лечения пациентов во время новой пандемии коронавируса COVID-19  - Sputnik Moldova
Societate
O minoră infectată cu COVID-19 a fugit din spitalul în care era internată

De precizat că majoritatea angajaților de la Interne sunt în prima linie de luptă contra COVID-19. Aceștia monitorizează în continuare cum sunt respectate dispozițiile emise de Comisia pentru Situații Excepționale, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19 și minimalizării numărului de noi contaminări.

Astfel, după ce de ieri au fost permise plimbările prin parc și sportul în aer liber, peste 9 mii de carabinieri, polițiști, salvatori și polițiști de frontieră sunt implicați în acțiuni de monitorizare.

Potrivit informațiilor, până astăzi au fost documentare 1721 de contravenții, iar suma amenzilor aplicate depășește cifra de 36 de milioane de lei.

Astfel, au fost sancționați 64 de agenți economici, 32 de transportatori de pasageri, 1625 de persoane fizice și 26 de preoți toți aceștia nu au respectat măsurile impuse în perioada pandemiei.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Sănătății: 24 de pacienți cu COVID-19 sunt conectați la aparate de respirație

Totodată, oamenii legii patrulează și în localitățile în care este instituit regimul de carantină. Este vorba de municipiul Soroca, orașul Ștefan Vodă și satul Talmaza din acest raion.

În carantină este plasat și orașul Glodeni, satul Etulia și Cișmichioi din UTA Găgăuzia, satul Valea Perjei din raionul Taraclia, dar și localitatea Brânzeni din raionul Edineț.

Amintim totodată că, chiar dacă de ieri plimbatul nu mai este interzis, terenurile de joc, zonele de agrement și terenurile de sport rămân a fi închise, iar organizarea evenimentelor, petrecerilor și alte tipuri de acțiuni care presupun întrunirea unor grupuri mari de oameni, sunt strict interzise.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0