Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Achităm sau nu consumul de energie electrică în perioada pandemiei: Ce spune furnizorul

© Sputnik / Miroslav RotariСвеча
Свеча  - Sputnik Moldova
Abonare
Furnizorul de energie electrică Premier Energy anunță cât timp mai poate livra energie electrică în condițiile în care consumatorii nu achită facturile.

CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Tot mai mulți consumatori de energie electrică nu achită facturile, precizează serviciul de presă al furnizorului Premier Energy. Potrivit acestuia, reducerea plăților duce la creșterea datoriilor și presupune o întârziere a achitării pentru energia electrică achiziționată de la Energocom.

Засуха в Воронежской области, secetă - Sputnik Moldova
Experți din Ungaria vor ajuta Moldova să lupte cu efectele secetei asupra agriculturii

Totodată, furnizorul va fi în incapacitate să achite pentru serviciile de mentenanță și operare a rețelelor de transport și distribuție, prestate de Moldelectrica și Premier Energy Distribution SA, „acestea fiind activități esențiale pentru o bună funcționare și care se derulează neîntrerupt 24/7 pentru asigurarea fiabilă cu energie electrică a economiei țării și a societății în general”.

În context, furnizorul de energie electrică atenționează că achitarea plăților pentru energia electrică este vitală chiar dacă presupune un efort din partea consumatorilor în perioada pandemiei coronavirusului.

Mai mult, Premier Energy informează că dispune de capacitate limitată pentru a face față acestui deficit în creștere pentru sector. Furnizorul mai spune că din cauza neachitării facturilor au fost emise ordine de deconectare pentru mai mulți agenți economici, în special, pentru cei care și-au menținut activitatea pe perioada stării de urgență.

Plățile pot fi efectuate on-line, prin intermediul site-ului băncii la care se deservesc sau site-ului furnizorului, precum și la bancomatele Victoriabank și terminale instalate în magazine sau diverse puncte de vânzare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0