Experți din Ungaria vor ajuta Moldova să lupte cu efectele secetei asupra agriculturii

© RIA Novosti / Andrei Arkhipov / Accesați arhiva multimediaЗасуха в Воронежской области, secetă
Засуха в Воронежской области, secetă - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit astăzi cu ministrul de Externe de la Budapesta, Péter Szijjártó, care se află într-o vizită în țara noastră. Oficialii au convenit că la Chișinău vor sosi experți ungari pentru a ajuta la gestionarea crizei provocate de secetă.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Prem-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu și ministrul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó, aflat astăzi în vizită la Chișinău, au avut o întrevedere, după care au susținut o conferință de presă comună. 

Ion Chicu a menționat că în cadrul discuțiilor cu Péter Szijjártó s-a convenit că la Chișinău vor sosi experți consultanți pentru a oferi suport în gestionarea crizei din agricultură provocată de secetă.

”Vreau să îmi exprim marea apreciere pe care Guvernul Ungariei o are față de Dumneavoastră. Aveți o politică bazată pe sentimentul național. Noi facem același lucru în Ungaria - la noi prioritate are națiunea. Ministerul Agriculturii poate conta pe sosirea experților, care vor veni aici să vă sprijine la mijlocul lunii mai”, a declarat Péter Szijjártó.

În țara noastră vor ajunge și experți ungari care vor oferi consultanță în ceea ce privește implementarea politicilor în domeniul financiar-bancar și în domeniul finanțelor publice.

Засуха - Sputnik Moldova
Societate
Culturile agricole, în pericol din cauza secetei: Ce măsuri ar putea întreprinde statul

”Am făcut un schimb de opinii despre pașii următori. Republica Moldova va continua să elibereze mai multe activități economice. Avem înțelegere cu Guvernul Ungariei că aceste măsuri trebuie să fie prudente, pentru că nu știm ce se poate întâmpla. Trebuie să ținem sub control răspândirea acestei epidemii”, a declarat premierul Chicu.

Ministrul ungar a adus în țara noastră un important lot de echipamente medicale de protecție, pentru a ajuta Republica Moldova să facă față acestei crize provocate de răspândirea COVID-19. Este vorba de 100 de mii de măști și 5000 de echipamente complete de protecție. Ministrul de Externe Oleg Țulea a menţionat în cadrul întrevederii cu omologul său ungar şi suportul la repatriere a cetățenilor moldoveni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0