Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rrestricțiile impuse de COVID-19: Când vor decide autoritățile eliminarea unora dintre ele

© AP Photo / Francisco SecoЖенщина в защитной маске и перчатках едет в почти пустом транспорте
Женщина в защитной маске и перчатках едет в почти пустом транспорте - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale se întrunește mâine în ședință. Membrii acesteia urmează să decidă adaptarea unor restricții la noua situație.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. O decizie privind adaptarea unor restricții impuse de autorități de la declararea stării de urgență va fi luată mâine, în cadrul ședinței pentru Situații Excepționale.

Медицинский работник маске настраивает оборудование - Sputnik Moldova
Societate
Încă 157 de cazuri de infectare cu noul coronavirus - Detalii

Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Control pentru gestionarea răspândirii noului coronavirus.

Potrivit lui, membrii CSE vor decide mâine poate chiar eliminarea unor restricții, cum s-a întâmplat și săptămâna trecută când au fost permise plimbările prin parcuri, dar și reluarea activității magazinelor de toate tipurile, cu excepția piețelor și centrelor comerciale. Chicu a apreciat pozitiv comportamentul cetățenilor în spațiile publice, dar și în magazine, precizând că se respectă regulile sanitaro-epidemiologice. 

Potrivit premierului, localitatea Carahasani din raionul Ștefan Vodă a fost scoasă de sub carantină. Și asta doar după ce 14 zile de la ultimul caz de contaminare înregistrat în această localitate, nici o persoană nu a contractat noul coronavirus. Totodată, alte șapte localități rămân în regim de carantină, deși numărul cazurilor de infectare este în descreștere. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0