Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru beneficiarii de pensii: Oficiile CNAS vor deservi doar la anumite ore

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaPensii și plăți sociale
Pensii și plăți sociale - Sputnik Moldova
Abonare
Oficiile teritoriale ale Casei Naționale de Asigurări Sociale încep de mâine, 29 aprilie, să primească cetățeni. Acestea vor activa însă în regim special - au fost clar delimitate intervalele de deservire pentru fiecare categorie de beneficiari.

CHIȘINĂU, 28 apr - Sputnik. Casa Națională de Asigurări Sociale anunță că subdiviziunile sale teritoriale încep de mâine să deservească beneficiarii, dar regimul de activitate este complet diferit de cel care era până la declanșarea pandemiei. 

Redeschiderea va avea loc pe etape, iar pentru fiecare categorie de beneficiari va exista un interval de timp clar delimitat în care se va efectua deservirea. 

  • Astfel, pe 29 și 30 aprilie, începând cu ora 8.00 până la ora 14.00, oficile teritoriale ale CNAS vor deservi doar beneficiarii de pensii, alocații sociale și solicitanții ajutorului de deces.
  • Din data de 4 mai până pe 8 mai inclusiv, de la ora 8.00 până la ora 14.00, vor fi deserviți beneficiarii de indemnizații de maternitate și indemnizații adresate familiilor cu copii.
  • Iar începând cu 11 mai până în data de 15 mai inclusiv, de la ora 8.00 până la ora 14.00, din nou vor fi deserviți beneficiarii de pensii, alocații sociale și solicitanții ajutorului de deces.

Aceste măsuri au fost luate pentru a preveni răspândirea infecției COVID-19. CNAS anunță că fac excepție și nu vor activa în perioada indicată oficiile sale teritoriale din Soroca, Glodeni și Ștefan Vodă, unde este instituit regim de carantină. 

 пожилые люди - Sputnik Moldova
Societate
Informații importante despre pensii în perioada stării de urgență

”Atragem atenţia vizitatorilor CTAS că după fiecare două ore de audienţă a cetăţenilor, în Front Oficiile caselor teritoriale timp de 10 minute va fi efectuată dezinfecţia și aerisirea spaţiilor de primire. În perioada stării de urgență, solicitanții serviciilor CTAS vor fi admiși în interiorul Front Oficiului doar cu condiția că poartă mască de protecție și mănuși, cu asigurarea respectării distanței sociale în interiorul CTAS și în exteriorul acesteia”, se menționează într-un comunicat de presă al Casei Naționale de Asigurări Sociale. 

Din data de 18 mai 2020 toate casele teritoriale vor activa în regim deplin, în cazul în care nu va fi prelungită starea de urgență. 

Totodată, Casa Naţională de Asigurări Sociale le sugerează părinţilor tineri să solicite indemnizaţiile pentru copii prin intermediul serviciului electronic “e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii”, pentru a evita deplasările la oficiile sale.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0