Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Epopeea creditului rusesc: Când va fi examinată constituționalitatea acordului de împrumut

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Конституционного суда Молдавии
Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituțională a stabilit când va fi examinată constituționalitatea acordului de împrumut cu Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 28 apr – Sputnik. Ședința Curții Constituționale în care va fi examinată constituționalitatea acordului de creditare din partea Federației Ruse va avea loc pe data de 7 mai. Precizarea vine din partea Curții, după ce anterior a suspendat acțiunea, inclusiv procedura de intrare în vigoare, a Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Federației Ruse și Guvernul Republicii Moldova privind contractarea împrumutului de 200 de milioane de euro.

Анжела Колацки - Sputnik Moldova
Sunt câteva scenarii pentru Acordul de creditare cu Rusia: Ce spune un expert

Amintim, joi 23 aprilie, cu votul a 56 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova, acordul de împrumut oferit de Rusia în valoare de 200 de milioane de euro a fost ratificat.

Tot în aceași zi, mai spre seară, la Curtea Constituțională se schimbă conducerea. Vladimir Țurcan a fost demis din funcția de președinte al Înaltei Curți, fiind înlocuit de magistratul Domnica Manole.

Decizia CC vine după ce deputații deputații din grupul Pro-Moldova, Platforma DA şi PAS, au contestat separat la Curtea Constituțională acordul de împrumut cu Federația Rusă.

Curtea Constituțională a considerat necesară suspendarea acordului din cauza faptului că după intrarea sa în vigoare nu va fi posibilă studierea constituționalității.

Totodată, fracțiunea platformei Demnitate și Adevăr a cerut instanței să interpreteze constituționalitatea „anumitor proceduri legate de aprobarea amendamentelor la bugetul de stat”. Potrivit comunicatului de presă al Curții Constituționale, sesizarea deputaților DA va fi examinată tot în cadrul ședinței de pe 7 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0