Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O echipă de medici și personal medical din România va veni în Republica Moldova - Detalii

© AFP 2024 / YURI KADOBNOVМедицинские работники используют компьютерную томографию
Медицинские работники используют компьютерную томографию - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații de presă în care a anunțat că Bucureștii vor acorda ajutor Republicii Moldova în lupta cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. O echipă de medici din România se va deplasa în Republica Moldova pentru a face front comun cu medicii din țara noastră în lupta cu COVID-19. Informația a fost făcută publică de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unui briefing de presă.

Диминец Мария - Sputnik Moldova
COVID-19 în lume: Aproape trei milioane de bolnavi și un deficit de echipamente medicale

Potrivit lui, „în Republica Moldova situația este complicată și România care se consideră un partener, credem noi, cel mai important al Republicii Moldova, va pregăti și implementa în câteva zile, două măsuri importante”.

Prima se referă la echipa de medici și personal medical care se va deplasa în țara noastră pentru a ajuta spitalele de la noi să facă față mai bine aceste epidemii. Totodată, România va oferi un lot umanitar, din rezervele proprii, care constă din materiale sanitare și materiale de protecție și chiar medicamente.

De precizat, Republica Moldova a solicitat ajutor României privind autorizarea livrării unor medicamente care pot fi achiziționate din țara vecină pentru asigurarea cu necesarul medicamentos a instituțiilor medico-sanitare publice din țara noastră, în contextul sistării exportului de medicamente din România după instituirea codului roșu de risc de infecție cu noul coronavirus. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0