Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cinci biserici au fost amendate pentru că nu ar fi respectat restricțiile impuse

© Sputnik / Miroslav RotariРаспятие
Распятие  - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, de Paștele Blajinilor majoritatea bisericilor din Republica Moldova s-au conformat restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Cinci biserici din Republica Moldova au fost amendate pentru că nu s-ar fi conformat restricțiilor impuse de autorități și au desfășurat slujbe la care au fost prezente mai mult de zece enoriași. Precizarea a fost făcută de premierul Ion Chicu după ședința Centrului Unic de Comandă.

Медицинские работники готовят отделение реанимации новой больницы - Sputnik Moldova
Societate
Noi informații despre COVID-19 în Moldova: Sub 100 de cazuri noi
Potrivit lui Chicu, astăzi, de Paștele Blajinilor, 816 locașe sfinte s-au abținut de la organizarea slujbelor divine, iar alte 564 au desfășurat, dar cu respectarea strictă a regulilor sanitar-epidemiologice.

„Din toate 564, doar în cinci biserici au avut loc slujbe la care au participat enoriași, într-un număr mai mare de zece persoane, ceia ce înseamnă o încălcare a regulilor”, a declarat Chicu.

Totodată, premierul a apreciat pozitiv atitudinea cetățenilor, care s-au conformat tuturor regulilor după reluarea de astăzi a anumitor activități economice. Premierul a amintit că de mâine își reia activitatea transportul public în Chișinău și Bălți, dar fără taxatori. În acest weekend circulația troleibuzelor și autobuzelor rămâne sistată în ambele municipii, iar de pe 4 mai se va reveni la regimul normal de lucru. Tot de pe data de 4 mai revin bugetarii la serviciu, dar și marea majoritate din sectorul public și privat. Asta doar dacă nu va crește numărul de cazuri de infectare cu COVID-19.

Oamenii au luat cu asalt magazinele de construcții, care și-au reluat activitatea>>>

De precizat, de astăzi și-au reluat activitatea magazinele de toate tipurile, cu excepția piețelor și centrelor comerciale. Totodată, restaurantele și unitățile de alimentație rămân închise. Tot de astăzi a devenit accesibil plimbatul în parcuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0