Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transportul public nu va circula astăzi: Cum explică autoritățile

© Photo : Miroslav RotariГород Кишинев на самоизоляции
Город Кишинев на самоизоляции - Sputnik Moldova
Abonare
Circulația transportului public va fi sistată pe 27 aprilie, iar bugetarii au liber și săptămâna aceasta.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Luni, 27 aprilie, circulația transportului public în Capitală, dar și în orașul Bălți, este sistată în totalitate. Decizia a fost luată la ultima ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

De asemenea, vineri Comisia a declarat libere zilele de 27 -30 aprilie.

Ion Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019 - Sputnik Moldova
Societate
Primarul Capitalei a venit cu un mesaj către locuitorilor orașului: Iată ce i-a rugat

"Aceste zile sunt libere pentru a evita o creștere substanțială a fluxului de cetățeni în transportul public. Considerăm că bugetarii vor reveni în regim deplin la serviciu, începând cu data de 4 mai, dar pentru aceasta trebuie să analizăm evoluția epidemiologică săptămâna viitoare ", a explicat premierul Ion Chicu în cadrul ședinței Comisiei.

Excepție vor face angajații unor instituții ale statului care prestează servicii populației

Totodată, șeful Guvernului a amintit că zilele când urma să fie sărbătorit  Paștele Blajinilor, 26 și 27 aprilie, au fost transferate pentru 7-8 iunie. De aceea, el i-a mai rugat o dată pe oameni să nu meargă luni la cimitire, să respecte decizia care a fost susținută și de  Biserică

Menționăm că transportul public nu a circulat în Capitală, nici în zilele de week-end, acesta fiind sistat printr-o dispoziție a Primăriei. De marți, 28 aprilie 2020, activitatea transportului public va fi reluată în regim obișnuit.

Primarul i-a îndemnat pe locuitorii municipiului să stea acasă luni, să nu meargă la cimitire pentru că acestea vor fi închise, iar tradițiile le vom respecta ulterior, atunci când va trece pericolul infectării cu COVID-19.

Paștele Blajinilor va fi sărbătorit în acest an pe 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova prezidate de Mitropolitul Vladimir, la care a participat și Președintele Republicii Moldova Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0