Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Capitalei a venit cu un mesaj către locuitorilor orașului: Iată ce i-a rugat

© Sputnik / OsmatescoIon Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019
Ion Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Ceban i-a îndemnat pe chișinăuieni să rămână acasă de Blajini, chiar dacă este în tradiția noastră să mergem în această perioadă la cimitir, să facem ordine acolo și să ne pomenim răposații.

CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, s-a adresat cu un mesaj către locuitorii Capitalei, explicându-le că nu vor putea merge anul acesta la cimitire de Paștele Blajinilor, așa cum cere tradiția.

Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Trei zile fără transport public în Capitală: Decizia autorităților

El a menționat că trebuie să ținem cont de toate recomandările specialiștilor în această perioadă pentru a nu pune în pericol propria sănătate și a celor din jur. Ion Ceban i-a îndemnat pe toți să rămână acasă, să petreacă aceste zile în familie, iar la cimitire să meargă, așa cum s-a decis, în luna iunie.

Primarul a amintit că de Paștele Blajinilor circulația transportului public în Capitală va fi sistată, iar porțile cimitirelor vor fi închise şi nu  va fi permisă intrarea pe teritoriul acestora.

Restricţiile vin să diminueze la maxim contaminările în masă cu COVID-19 pentru a putea depăşi cât mai curând această pandemie.

”Vă rugăm să rămâneți acasă. Sunt sigur că împreună vom reuși”, subliniat Ceban.

Potrivit unei dispoziții a Primăriei Chișinău, sâmbătă, duminică și luni, adică în perioada 25-27 aprilie, ”transportul public municipal, troleibuze autobuze și microbuze, este sistat”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0