Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dumbrăveanu: 18 persoane sunt în stare extrem de gravă și sunt conectate la aparate

© Sputnik / Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecței Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat date noi despre evoluția COVID-19 în țara noastră.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat date actualizate despre evoluția coronavirusului în Republica Moldova. Potrivit oficialului, 18 persoane se află în stare extrem de gravă și respiră cu ajutorul aparatelor, iar 222 de oameni sunt în stare gravă. În cazul a 553 de persoane starea de sănătate este de gravitate medie. Restul pacienților sunt în stare satisfăcătoare. 

”Total teste efectuate primar avem 16 166 cu rezutatul pozitiv pentru 3408. La fel, avem și teste repetate. Respectiv, cifra totală a testelor realizate este de 18 999. Cazuri de import avem 140. Cazuri secundare, cu transmitere locală, 3268”, a precizat Viorica Dumrăveanu. 

În ultimele 24 de ore, ajutorul medicilor de pe ambulanță a fost solicitat de 1634 de ori. Până la această oră avem 925 de persoane care au fost tratate.

Медицинский работник в защитном снаряжении стоит рядом со сканером компьютерной томографии  - Sputnik Moldova
Societate
Situația cazurilor de COVID-19 la zi: Care este starea pacienților

Ieri au fost externate 30 de persoane. În stânga Nistrului, cifra totală a persoanelor bolnave de coronavirs este de 382 de cazuri. 

”Deținem date cu privire la testele care sunt realizate, cazurile pozitive, decese, dar încă nu dispunem de date ce țin de însănătoșirea persoanelor care au fost infectate cu COVID. Depunem eforturi pe platforma tehnică ca să avem acces și la aceste date”, a mai precizat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

Amintim că de astăzi au fost permise mai multe activități în țara noastră, după mai multe săptămâni de măsuri stricte. Oamenii au voie să iasă în parc, magazinele care comercializează mărfuri cu amănuntul sunt deschise, la fel și librăriile și saloanele auto. În plus, sunt disponibile serviciile de reparație și curățenie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0