Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

După zile în care am riscat amenzi pentru asta, de astăzi avem liber la plimbări în parc

© Sputnik / Anatolii Kiriakлюди вышли на прогулку в парк во время карантина
люди вышли на прогулку в парк во время карантина  - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care stau de săptămâni bune izolați în case vor putea de astăzi să ia o gură de aer proaspăt în parc, fără a risca să fie amendați de polițiști. Există însă și anumite condiții.

CHIȘINĂU, 27 apr. – Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale a dispus la ultima sa ședința ca de la începutul acestei săptămâni cetățenii să aibă dreptul de a ieși la plimbare în parcuri.

Выставка Сделано в Молдове - Sputnik Moldova
Societate
Se redeschid magazinele: Ce decizie au luat autoritățile

Totuși, oamenii nu vor avea acces la terenurile de joc și la cele de sport. Mai mult, ei vor trebui să țină cont și să respecte distanța socială, dar și să nu se adune în grupuri mai mari de trei persoane.

"Noi avem acum un număr de cazuri noi mult mai mic decât prognoza pe care am făcut-o cu specialiștii OMS în luna martie", a declarat premierul Ion Chicu. 

Amintim că, în Republica Moldova, a fost instituit regimul stării de urgență în data de 17 martie pentru o perioadă de 60 de zile. Anterior, autoritățile au anunțat că această perioadă de restricții ar putea să se încheie mai devreme, sau, din contra, ar putea fi prelungită până în data de 15 iunie, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră.

În ultimele 24 de ore au fost procesate 594 de probe și au fost confirmate 104 cazuri noi de contaminare cu coronavirusul de tip nou. Astfel, numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns în Moldova la 3408.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0