Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se redeschid magazinele: Ce decizie au luat autoritățile

© Sputnik / Miroslav RotariВыставка "Сделано в Молдове"
Выставка Сделано в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia pentru Situații Exceptionale a decis că din 27 aprilie își vor relua activitatea mai multe magazin din țară cu alt profil decât de cel alimentar. Deocamdată, pentru sectorul HoReCa nu au fost dispuse alte măsuri.

CHIȘINĂU, 24 apr. – Sputnik. Începând de luni, 27 aprilie, își vor relua activitatea și magazinele de îmbrăcăminte, electrocasnice, dar și cele în care se vând alte lucruri necesare pentru gospodării. 

Igor Dodon s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din Moldova - Sputnik Moldova
Igor Dodon s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din Moldova - Video
Deocamdată, vor rămâne închise piețele, dar și centrele comerciale. Decizia a fost luată de Comisia pentru situații Excepționale, la propunerea președintelui Igor Dodon.

"Se redeschid toate unitățile de comerț cu amănuntul, cu excepția piețelor, inclusiv cele auto. Este important să știți că se permite activitatea doar cu respectarea normelor de securitate ", a declarat premierul Ion Chicu. 

În același timp, autoritățile susțin că este prea devreme de ridicat restricțiile pentru domeniul HoReCa. Din 22 aprilie, întreprinderile din sectorul HoReCa și-au reluat parțial activitatea, unitățile de alimentație publică având dreptul acum să presteze servicii ”la pachet”.

Joi, președintele țării, Igor Dodon, a convocat o ședință cu conducătorii asociațiilor de business care reprezintă diverse ramuri ale economiei naționale. În cadrul întrevederii a fost făcut un schimb de păreri despre cele mai actuale probleme cauzate de restricționarea forțată a activității economice, în contextul crizei provocate de pandemie COVID-19. Șeful statului a informat despre măsurile luate de Guvern și Președinție în vederea susținerii economiei Moldovei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0