Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au căzut în capcană: Mai multe autocare cu moldoveni, blocate în Uniunea Europeană

© Depositphotos.com / Mhcollection000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți cetățeni moldoveni din Franța, Cehia și Polonia au rămas blocați la hotarele unor state membre ale UE, după ce s-au aventurat să se pornească acasă cu autocare, fără autorizarea Ministerului Afacerilor Externe.

CHIȘINĂU, 23 apr - Sputnik. Premierul Ion Chicu a declarat astăzi că mai mulți cetățeni moldoveni din străinătate s-au pomenit blocați în anumite state din Uniunea Europeană, după ce s-au pornit spre casă cu ajutorul unor curse neautorizate. 

”Mulți cetățeni de-ai noștri au căzut pradă unor ”afaceriști” din domeniul transportului cu autocarele. Au procurat bilete de la firme de turism care nu sunt din Republica Moldova și au nimerit în situații foarte dificile. Înțelegem că autoritățile germane nu le-au permis să intre, pentru că nu era permisiune de la celelalte țări - Austria sau alte state. Este regretabil că cetățenii noștri au căzut în această capcană”, a declarat oficialul.

Premierul a precizat că misiunile diplomatice ale țării noastre încearcă să le acorde suport cetățenilor noștri și negociază crearea unor coridoare pentru ei. În context, Ion Chicu i-a îndemnat pe moldovenii aflați în străinătate, care vor să revină în țară, să opteze pentru cursele avia charter autorizate prin dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale. 

Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu: Autocare cu moldoveni, blocate la frontiera dintre Austria și Ungaria

”Noi am programat pentru această săptămână curse charter suplimentare, inclusiv pentru Polonia și Franța, și le recomandăm cetățenilor noștri să evite aceste probleme pe drum, pe cale terestră. Ele apar neapărat. Este o mare problemă să vă porniți pe cale terestră, stimați cetățeni. Noi am suplimentat cursele charter. Prețul la biletele de avion sunt mai mici decât la autobuz. Văr rog, veniți cu avioanele acasă. Nu veniți cu transportul terestru, pentru că aceste situații nu pot fi evitate”, a menționat șeful Guvernului. 

Amintim că în luna martie într-o situație similară s-au pomenit mai mulți cetățeni moldoveni din Italia, care s-au aventurat să se pornescă la drum cu autocare și s-au pomenit blocați la frontiera dintre Austria și Ungaria.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0