Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu: Autocare cu moldoveni, blocate la frontiera dintre Austria și Ungaria

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic
Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a informat despre mai multe autocare blocate în alt stat, după ce compania de transport nu a ținut cont de recomandările autorităților.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Două autocare pline cu moldoveni au fost blocate la frontiera dintre Austria și Ungaria. Informația a fost făcută publică de premierul Ion Chicu după ședința Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică. Potrivit premierului, autocarele s-au pornit din Trento, Italia, chiar pe data de 13 martie, deși autoritățile din Ungaria anunțaseră despre închiderea granițelor.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Traficul aerian va fi sistat în totalitate pe Aeroportul Chișinău

”Sunt nevoit să remarc o iresponsabilitate totală a agenților economici, dar și a călătorilor, care s-au pornit din Trento pe 13 martie, cu 2 zile în urmă, atunci când situația era deja critică, erau închise hotarele și era previzibil acest scenariu. Atunci era clar că Ungaria a blocat hotarele și nu le poți traversa, cu toate acestea, agentul economic a pus la dispoziție două autocare, cetățenii au urcat și stau blocați la hotar”, a declarat prim-ministrul.

Ion Chicu mai spune că autoritățile de la Chișinău s-au implicat și vor organiza o cursă charter pentru a ajuta moldovenii să revină în țară. Aesta a spus că suma cheltuielilor este una mare, dar va fi achitată de compania de transport. Mai mult, șeful Executivului a anunțat că deține informații precum că și alți agenți economici intenționează să organizeze transport pentru cetățeni care vor să vină în Republica Moldova și că ar aștepta să vadă cum evoluează lucrurile în cazul autocarelor blocate la frontiera austro-ungară. Mai mult, premierul i-a avertizat că va fi nevoit să aplice legea, iar cei care vor neglija recomandările statului vor fi sancționați.

Amintim, în Republica Moldova au fost confirmate 12 cazuri de contaminare cu COVID-19, două dintre care sunt cu transmisie locală. Despre primul caz de infectare cu coronavirus, Ministerul Sănătății a anunțat pe 7 martie.

Fluxul de știri
0