Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

O companie rusească dezvoltă un test de imunitate la COVID-19

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaЦентр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге
Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
O companie din Federația Rusă este în proces de dezvoltare al unui sistem de testare pentru detectarea anticorpilor la coronavirus, care va permite identificarea persoanelor imune la COVID-19.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Centrul de Genetică și Medicină Reproductivă ”Genetico”, care face parte din portofoliul Biofondului Companiei Ruse cu Capital de Risc (RVK), dezvoltă un test pentru identificarea în sângele oamenilor a anticorpilor la proteinele coronavirusului (COVID-19), este precizat într-un comunicat al companiei.

În procesul de dezvoltare și implementare a testului, centrul cooperează cu Institutul de biologie moleculară „V. A. Engelhardt”.

“Testul dezvoltat nu va identifica virusul în sine, ci anticorpii și imunitatea față de el. Cu ajutorul acestuia vom putea să-i identificăm pe oamenii care s-au vindecat, care au avut forme simptomatice, ușoare și asimptomatice. De asemenea, el va permite identificarea oamenilor care nu au contractat virusul, însă au o imunitate față de el”, precizează compania.

“Astfel de sisteme vor ajuta specialiștii Centrului de Hematologie la desfășurarea cercetărilor, iar în cazul unui succes - să identifice donatori din categoria persoanelor care deja au fost bolnave de coronavirus, dar și donatori care dispun de anticorpi, al căror ser ar putea fi utilizat pentru tratarea unor pacienți”, anunță instituția.

Медицинские работники проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Rusia
În Rusia a fost autorizat primul test rapid pentru diagnosticarea COVID-19

În următoarele zile, Centrul ”Genetico” planifică elaborarea și depunerea tuturor actelor necesare pentru înregistrarea primului test. Potrivit unor estimări, noul test ar putea ajunge pe piață în 6 săptămâni. De asemenea, compania planifică înregistrarea sistemelor de teste pentru laboratoare și teste rapide pentru utilizare personală.

“Componenta de bază a sistemelor de teste este antigenul virusului, cu care interacționează anticorpii la coronavirus. Planificăm să producem o cantitate suficientă de antigene care ar face accesibil sistemul de teste în Rusia. De ce este important testul la anticorpi? Vom putea oferi oamenilor și sistemului de sănătate informații dacă un om a fost deja bolnav de COVID-19 sau nu. În cazul unora răspunsul va fi ”lipsa anticorpilor”. Cei care deja au fost bolnavi ar putea avea o viață economică mult mai activă și să iasă din izolare. Acest lucru este important pentru lucrătorii medicali și mulți alții, care lucrează în pofida epidemiei, în virtutea profesiei pe care o au”, a declarat directorul Centrului Genetico, Artur Isaev.

Fluxul de știri
0