Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape 1.400 de persoane au intrat în Moldova în ultimele 24 de ore

© Sputnik / Miroslav RotariПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Aproape 1.400 de persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore. Niciuna n-a prezentat simptome de COVID-19. Pe cale aeriană, au intrat 404 pasageri ai curselor charter din Spania și Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Poliția de Frontieră raportează 2.109 de traversări ale frontierei din dimineața zilei de 25 aprilie până în dimineața de 26 aprilie.

Самолет - Sputnik Moldova
Prețuri mai mici la biletele de avion: Iată cât costă cele pentru noile curse charter

Un număr mai mare de traversări a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova: 1.393 de traversări, dintre care 538 au fost treceri la frontiera moldo-română, 451 treceri - la frontiera cu Ucraina și 404 treceri a frontierei aeriene.

Nicio persoană nu a prezentat simptome ale COVID-19.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului toate cele 2.109 persoane și completate 1.393 de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1.226 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. 

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară două curse charter - din Spania și Federația Rusă, cu 404 pasageri.

Prin culoarul de tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci s-au înregistrat 43 de cetățeni moldoveni, reveniți din Polonia.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

  • PTF Aeroportul Chișinău - 404 traversări persoane (rute charter);
  • PTF Leușeni – 410 traversări persoane;
  • PTF Otaci –  183 traversări persoane
  • PTF Tudora – 131 traversări persoane;
  • PTF Giurgiulești-Reni – 103 traversări persoane.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal informează că activează în continuare în vederea diminuării riscului de răspândire a coronavirusului, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, și respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0