Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primarul Ion Ceban a dezvăluit un detaliu emoționant despre tatăl său – Foto

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Ion Ceban, i-a dedicat astăzi o postare emoționantă tatălui său, medic reanimatolog de profesie. Prilejul l-a constituit împlinirea a 34 de ani de la tragicul accident de la Cernobîl.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a dezvăluit astăzi pe Facebook că tatăl său a fost unul dintre cei peste 3.500 de moldoveni care au participat la înlăturarea consecințelor acelei catastrofe.

 Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992 - Sputnik Moldova
Societate
Președintele Dodon evocă tragicul eveniment de la Cernobîl

„Au trecut 34 de ani de la tragicul accident de la centrala nucleară din Cernobîl.
Cunosc despre acest grav accident nu doar din auzite, tatăl meu a participat acolo, împreună cu alți peste 3500 de moldoveni, fiind medic reanimatolog. În consecință, a rămas invalid de gradul I”, a scris Ion Ceban.

El menționează că tatăl său își aduce aminte și povestește despre acțiunile întreprinse la înlăturarea consecințelor acelei catastrofe și despre cum salvau vieți omenești.

Edilul capitalei a publicat o fotografie în care este împreună cu tatăl său.

„Sacrificiul celor care au participat este unul incomparabil și egal cu prețul vieții. Voi, dragi veterani, sunteți cei care, prin acțiunile voastre, ați salvat de la contaminarea cu radiațiile scăpate de sub control generații întregi. Pentru acest fapt vă mulțumesc și mă închin în fața durerilor și amintirilor pe care le mai purtați”, a spus primarul.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu le-a adresat un mesaj veteranilor accidentului de la Cernobîl
Totodată, Ion Ceban a constatat că „astăzi omenirea din nou este pusă la grea încercare, iar noi cu toții trebuie să fim uniți și solidari în lupta cu COVID-19” și că „doar astfel vom reuși”.

Și președintele Igor Dodon, și premierul Ion Chicu au avut astăzi mesaje de recunoștință pentru participanții la înlăturarea consecințelor tragicului accident de la centrala nucleară din Cernobîl, din 26 aprilie 1986.

De asemenea, secretarul Consiliului Suprem de Securitate (CSS), generalul Victor Gaiciuc, care este și președintele Uniunii Ofițerilor, a postat pe Facebook fotografii de la depunerea de flori la care a luat parte, în amintirea și onoarea moldovenilor care s-au stins din viață din cauza problemelor de sănătate cu care s-au ales la Cernobîl.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0